Connect with us
Noi reguli pentru circulația cu trenul și metroul. Masca de protecție, obligatorie

Social

Noi reguli pentru circulația cu trenul și metroul. Masca de protecție, obligatorie

De la 15 mai, starea de urgență a fost înlocuită cu starea de alertă. De atunci a început relaxarea restricțiilor impuse de autorități pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus. Au fost stabilite, de asemenea, mai multe măsuri, iar de la 17 iunie, starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, în condițiile în care virusul continuă să reprezinte o amenințare. În acest context, Ministerele Transporturilor, Administrației și cel al Sănătății au emis un nou ordin ce prevede și noi măsuri de siguranță sanitară la circulația cu trenul și cu metroul.

Reguli pentru trenuri și gări

Pentru ca circulația cu trenul să se desfășoare în siguranță, autoritățile au impus mai multe reguli pe care călătorii și personalul să le respecte. Operatorii feroviari aduc la cunoștința publicului măsurile stabilite. Astfel, masca de protecție rămâne obligatorie atât până la accesul în tren, cât și pe parcursul întregii călătorii.

De altfel, conductorul va verifica biletul de tren fără să îl atingă. Înainte de fiecare cursă, vagoanele trebuie dezinfectante atent și aerisite. Vor fi permise vagoanele mixte, pentru comercializarea produselor preambalate.

Se încurajează vânzarea online a biletelor și sunt prioritare biletele electronice. De altfel, operatorii feroviari pun în aplicare rezervări obligatorii de locuri pentru trenurile de lung parcurs, acolo unde este tehnic posibil și eficient din punct de vedere economic.

Reguli pentru metrouri

În acest context, vor fi prezentate regulile stabilite prin intermediul unor afișe. De asemenea, prin intermediul instalațiilor de sonorizare, se vor face anunțuri cu privire la păstrarea distanței și a respectării măsurilor impuse de autorități.

Așadar, pentru accesul în stațiile de metrou, precum și pe întreaga durată a călătoriei, acoperirea gurii și a nasului este obligatorie. În plus, vor fi montate coșuri speciale pentru depozitarea acestora după utilizare.

Vor fi amplasate autocolante de avertizare pentru distanțare socială la cabinele de acces metrou. La fel se va proceda și la casa de bilete sau la automatele care le eliberează, pentru a evita aglomerația și interacțiunea oamenilor.

Stațiile de metrou, precum și trenurile vor fi dezinfectate corect. Este încurajată plata cu cardul bancar și este disponibilă la toate casieriile din reţeaua de metrou, inclusiv la casieriile speciale, în timpul programului de funcţionare a acestora.

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top