Connect with us
Regina Elisabeta se retrage din viața publică pe termen nedeterminat

Social

Regina Elisabeta se retrage din viața publică pe termen nedeterminat

Decizie fără precedent la Casa Regală a Marii Britanii! Regina Elisabeta se retrage din viața publică pe termen nedeterminat iar motivul este pandemia de coronavirus, relatează Sunday Times. Regina nu a mai luat o astfel de decizie niciodată până acum.

Regina Elisabeta se retrage din viața publică pe termen nedeterminat

Regina Elisabeta, în vârstă de 94 de ani, va rămâne la castelul Winsdor pe o perioadă nedeterminată având în vedere contextul în care na aflăm cu toții. De obicei, în luna mai ea se întorcea la palatul Buckingham, însă în acest an acesta va rămâne închis pe toată durata verii.

Nu se știe când regina va decide să se întoarcă la îndatoririle ei și la toate angajamentele publice. Toate evenimentele la care trebuia suverana să participe au fost anulate până în toamnă, inclusiv. Acestea includeau sărbătoarea Trooping the Colour și ceremonia Ordinului Jaretierei și mai multe garden party-uri, evenimentele preferate ale reginei Elisabeta a Marii Britanii.

Biograful regal Andrew Morton susține că nu o vede pe regina întorcându-se prea repede la îndatoririle sale, având în vedere vârsta pe care o are și riscul enorm la care s-ar supune dacă ar participa la evenimente.

Andrew Morton a declarat pentru The Sun: „Este teribil de trist, dar nu văd cum Regina își poate relua activitatea obișnuită. Covid-19 nu va dispărea curând și va fi printre noi luni întregi, dacă nu chiar de ani.

Ar fi prea riscant ca Regina să înceapă să întâlnească oameni în mod regulat. Întotdeauna i-a plăcut să iasă și să întâlnească oameni, dar nu își poate asuma riscul.

Cum poate să efectueze învestituri, să întâlnească ambasadori, să facă plimbări și să viziteze locuri fără să întâlnească oamenii de aproape? Ar putea fi fatal dacă va contracta virusul și asta l-ar pune în pericol şi pe Prințul Filip. Prințul Charles are, desigur, peste 70 de ani, dar el a avut virusul și probabil are imunitate acum.”

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top