Connect with us
Se schimbă regulile! Cine va fi testat pentru coronavirus de acum? Acestea sunt noile criterii

Social

Se schimbă regulile! Cine va fi testat pentru coronavirus de acum? Acestea sunt noile criterii

În vederea optimizarii activităților de testare pentru COVID-19, de internare si de externare, Institutul Național de Sănătate Publică cere respectarea unui nou algoritm. Acesta schimbă ordinea de testare pentru infamul coronavirus.

„Aceste recomandări au la baza documentul elaborat de Comisia Europeană, pe baza sfatului științific oferit de Centrul European de Control al Bolilor (ECDC). În acest moment România se află în stadiu pre-epidemic, înregistrându-se cazuri de import și cazuri de transmitere locala restrânsa (generatia 2, 3 si 4), ne-existand încă dovezi de transmitere intra-comunitară sustinuita. În aceste conditii strategia trebuie sa fie axată pe detectarea rapidă a cazurilor de COVID-19, în vederea limitarii transmiterii, și pe obținerea de dovezi de transmitere comunitară nedetectata. Astfel, prioritizarea testării în ordine descrescatoare a importanței este urmatoarea:

1.Persoane simptomatice cu istoric de călătorie internationala;

2.Contacți apropiati simptomatici ai cazurilor confirmate;

3.Personal medico-sanitar (inclusiv asimptomatic) contact apropiat cu caz confirmat;

4.Cazuri de SARI fara altă etiologie (negativi la test de gripă), din TOATE categoriile de varstă și din TOATE spitalele;

5.Persoane instituționalizate simptomatice”, este transmis într-un comunicat.

Trebuie menționat că testarea se face doar la recomandarea medicului, atât în sistemul public, cât și în cel privat de sănătate.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top