Connect with us
Virgil Enătescu a murit. Academicianul avea 79 de ani

Știri

Virgil Enătescu a murit. Academicianul avea 79 de ani

Virgil Enătescu a fost unul dintre cei mai mari profesori și medici ai României. Din păcate, academicianul a murit joi, 22 octombrie, la vârsta de 79 de ani. Anunțul a fost făcut de fiica sa.

Emilia Enătescu, fiica academicianului, este cea care a anunțat pe pagina sa de Facebook că Virgil Enătescu va fi condus sâmbătă pe ultimul drum.

Virgil Enătescu a murit. Sâmbătă seară a avut loc priveghiul

“Pe 24 octombrie ora 15 va avea loc slujba de înmormântare, la Capela Cimitirului de lângă gară”, a anunțat Emilia Enătescu, fiica academicianului, profesorului și medicului Virgil Enătescu.

De asemenea, tot pe internet, fiica academicianului a postat și un scurt mesaj despre tatăl său

“Rar, mi se întâmplă, să îmi vină greu sa scriu, acum la despărțirea de tata si de aceea voi posta un mesaj, pe care o prietena l- a primit de la parintele duhovnic”Când mergi în urma sicriului ce poartă tot ce ai mai drag, păşeşte cu vitejie ca atunci când duci un dar celui mai mare Prieten, şi zi: „Acest suflet drag ţi-l aduc în dar – Ţie, Doamne!”

Virgil Enătescu era unul dintre cei mai deștepți români

Virgil Enătescu s-a născut la Braşov pe data de 11 noiembrie 1940. A fost pasionat de partea de cercetare experimentală, urmând modelul educativ al lui Claude Bernard (1856), cel care a pus bazele medicinii experimentale. A fost membru al Academiei Române şi preşedinte a numeroase foruri şi comisii ştiinţifice interne şi internaţionale.

Virgil Enătescu a fost una dintre cele mai cunoscute personalităţi din Satu-Mare. A scris șapte cărți și monografii și peste 350 de articole științifice. A fost profesor și inventator, brevetând zeci de idei și inovații în medicină.

Academicianul a susținut primul doctorat în 1977 la Institutul de Medicină și Farmacie Timișoara, în timp ce al doilea a avut loc la Academia Română și a vizat domeniul antropologiei culturale. A fost și președinte al Federației Române de Psihoterapie, fiind declarat cercetător științific gradul I.

Americanii l-au inclus în rândul celor 500 de genii ai secolului XX.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top