Connect with us
Sfaturi care te ajută să-ți alegi cariera potrivită

Utile

Sfaturi care te ajută să-ți alegi cariera potrivită

Vine un moment în viață când trebuie să ne gândim ce vrem să facem mai departe, pe ce drum să apucăm. Mulți se confruntă cu dificultăți atunci când trebuie să decidă în ce domeniu vor să activeze și chiar eșuează, pentru că ajung să nu mai fie mulțumiți de decizia luată și cu greu se reprofilează. În acest articol vă vom oferi câteva sfaturi care să vă ajute să vă orientați.

Cum să-ți alegi cariera potrivită

Pentru început, trebuie să te cunoști și să vezi ce îți dorești cu adevărat. Descoperă prima dată care sunt cu adevărat așteptările tale de la tine, ce vrei să îți ofere viața și cam cât poți duce, pentru cât ești pregătit. Evaluează-ți potențialul, trăsăturile, felul de a fi, iar rezultatul te va ajuta să te orientezi către exact ce îți place și să-ți alegi cariera potrivită.

Gândește-te apoi ce eforturi ești dispus să faci. Ești dispus să călătorești mult, să petreci mult timp la locul de muncă, să stai în compania multor oameni, să colaborezi cu aceștia și să te supui ordinelor pe care le primești de la cei superiori ție, sau vrei ceva care să îți ofere ocazia să stai acasă, singur, în fața unui computer, fără să ai ocazia de a socializa? Răspunde-ți la aceste întrebări și află ce fel de job ți-ar satisface cel mai bine toate așteptările.

Să nu uităm nici de venit. Cu toții visăm la un salariu mare, dar ce putem face pentru a-l primi? Cât de mult vrem să muncim pentru a primi exact cât vrem? Totuși, banii nu ar trebui să fie printre principalele motive pentru care alegi o meserie, pentru că mersul la lucru înseamnă mai mult de atât. Înseamnă pasiune, dedicare, riscuri asumate. Dacă mergi la serviciu doar de dragul de a-ți încasa salariul la sfârșitul lunii, deja nu mai poți spune că ești fericit și împăcat cu ceea faci.

Pentru a-ți ușura munca, fă o listă cu mai multe meserii. Scrie pe o foaie toate opțiunile pe care le ai, ce te atrage la fiecare, ce motive ai ca să mergi în acea direcție, dar și ce implică fiecare funcție. Nu ar strica nici să iei legătura cu un specialist care să te îndrume corect, să-ți ofere detalii importante și să-ți dea sfaturi care să te ajute să iei mai ușor o decizie. În funcție de preferințele tale, în urma unei analize, el îți va spune dacă ți se potrivește job-ul la care te-ai gândit, dacă trebuie să te axezi pe un domeniu anume sau dacă este nevoie să te reprofilezi.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Utile

To Top