Connect with us
Audieri maraton la DNA Ploiești: Emil Boc, Adriean Videanu și Ion Ariton, martori în dosarul lui Vasile Blaga

Știri

Audieri maraton la DNA Ploiești: Emil Boc, Adriean Videanu și Ion Ariton, martori în dosarul lui Vasile Blaga

Emil Boc, Adriean Videanu și Ion Ariton sunt în aceste momente la DNA Ploiești. Aceștia au fost citați la audieri în calitate de martori în dosarul lui Vasile Blaga, în care este urmărit penal pentru trafic de influență.

Citește și: Vasile Blaga a fost audiat la DNA Ploiești: „Vom dovedi nevinovăția”

Citește și: Vasile Blaga a demisionat din funcția de copreședinte PNL

Emil Boc s-a prezentat la sediul DNA Ploiești, iar la intrare nu a făcut prea multe declarații. El a spus doar că a fost chemat în calitate de martor.

Înaintea lui Emil Boc, la DNA Ploiești a ajuns fostul ministru al Economiei Ion Ariton. După aproximativ două ore petrecute în fața magistraților, acesta nu a făcut nicio declarație jurnaliștilor.

În fața magistraților se află Adriean Videanu.

Din primele informații, aceștia au fost citați ca martori, pentru a da explicaţii în legătură cu modul în care a fost finanţată campania electorală derulată de acest partid, în dosarul în care Vasile Blaga este urmărit penal pentru trafic de influenţă.

Fostul lider al PNL Vasile Blaga a venit marţi la DNA Ploieşti, unde a fost chemat pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că procurorii au pus sechestru asupra unei părţi din averea sa.

Anterior, procurorii au pus sub sechestru şi bunuri care aparţin fostului primar al oraşului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, acesta fiind scos din penitenciar săptămâna trecută şi adus la DNA Ploieşti pentru îndeplinirea formalităţilor privind instituirea sechestrului.

În 28 septembrie, Vasile Blaga a fost citat la DNA Ploieşti, iar ulterior procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul său şi l-au pus sub control judiciar, pentru trafic de influenţă, faptă pe care ar fi comis-o în perioada 2011 – 2012, când era secretar general al PDL.

În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă. Gheorghe Ştefan este pus sub urmărire penală în acest dosar pentru trafic de influenţă şi folosirea influenţei funcţiei de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Potrivit procurorilor, în perioada 2011 – 2012, Blaga ar fi primit în trei rânduri, printr-un interpus, suma totală de 200.000 de euro, precum şi 500.000 de euro de la fostul primar Gheorghe Ştefan.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top