Connect with us
Alegeri parlamentare 2020. Care sunt documentele de care ai nevoie ca să soliciți urna mobilă

Alegeri parlamentare

Alegeri parlamentare 2020. Care sunt documentele de care ai nevoie ca să soliciți urna mobilă

Alegerile parlamentare bat la ușă. Pe 6 decembrie este ziua în care românii sunt chemați la vot să-și aleagă senatorii și deputații care să-i reprezinte în următorii ani. La fel ca și în cazul alegerilor locale vor fi puse la dispoziție urnele mobile pentru cei care nu pot, din diverse motive, să se deplaseze la secția de votare de care aparțin.

Cine poate folosi urna mobilă la alegerile parlamentare

La alegerile parlamentare din 2020 vor putea folosi urna mobilă toate persoanele carantinate, aflate în izolare, sau care prezintă acte medicale care să justifice incapacitatea de deplasare.

Alegerile au loc pe 6 decembrie, în ziua de Sfântul Nicolae. Românii sunt așteptați la vot să își aleagă senatorii și deputații în care au încredere și care vor să îi reprezinte.

„Cu urna mobilă vor vota cei care fac dovada unei decizii de carantinare, izolare sau un act medical care sa poată confirma. Eu spun că toți cei care vor avea decizii de izolare, carantinare sau act medical doveditor vor putea vota cu urna mobila”, a declarat duminică, 29 decembrie, Nelu Tataru, Ministrul Sănătății.

Pentru a-și putea exercita dreptul de vot, cei care au nevoie de urna mobilă trebuie să dețină, în ziua de 6 decembrie, decizii de carantinare/izolare, sau acte medicale care să le justifice imposibilitatea de a se deplasa la secția de votare la care sunt arondați.

Numărul candidaţilor la alegerile parlamentare din 2020 a crescut față de alegerile precedente, din 2016. Listele actuale conțin 7.136 de candidați, comparativ cu 6.476 în urmă cu patru ani.

„Numărul candidaţilor a crescut de la 6.476 în 2016 la 7.136. Deşi cea mai mare parte a acestor sunt nominalizaţi de partide precum PSD, PNL sau PMP, numeric există o competiţie vizibilă din partea unor partide care nu au avut reprezentare parlamentară în ultimul mandat, precum AUR sau PER. Cea mai mare competiţie este în judeţul Brăila la Camera Deputaţilor, cu 19,8 candidaţi pe loc, iar cea mai mică la Buzău, cu 9 pe loc. Şi la Senat, lupta cea mai intensă se poartă în Brăila, cu 27,5 candidaţi pe un loc, cea mai slabă înregistrându-se în Prahova, 11,8 pe loc”, se arată în raportul Expert Forum.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare

To Top