Cine candidează, de fapt, din partea PNL la Alegerile Parlamentare din 2020. Ei sunt deputații și senatorii

05.12.2020
Cine candidează, de fapt, din partea PNL la Alegerile Parlamentare din 2020. Ei sunt deputații și senatorii

Alegerile parlamentare de anul acesta au loc duminică, 6 decembrie. Deși multe voci au susținut amânarea acestora, pe motiv că situația epidemiologică nu este una favorabilă desfășurării unui scrutin, autoritățile au decis că nu este niciun pericol pentru cetățeni să meargă la vot. Astfel, românii vor vota pe 6 decembrie pentru schimbare, pe candidații în care au cea mai mare încredere și despre care cred că pot duce România la un nivel mai bun decât cel la care se află acum.

Candidații PNL la alegerile parlamentare

Alegerile parlamentare de pe 6 decembrie vor fi unele atipice, având în vedere situația în care ne aflăm în prezent din cauza pandemiei de coronavirus, care a schimbat complet lucrurile normale. Astfel, oamenii vor ieși la vot, unii dintre ei cu anumite rețineri, și vor fi nevoiți să respecte mai multe măsuri de prevenire a infectării cu noul virus al momentului. Astfel, masca de protecție va fi obligatorie pentru toată lumea, votanții își vor dezinfecta mâinile înainte și după exprimarea votului, se va respecta distanțarea socială și va fi evitată aglomerația.

Conform ultimului sondaj realizat de IRSOP, specialiștii au constatat că PSD va obține 30% din voturi. Cu toate acestea, sondajul nu este sigur, deoarece majoritatea susținătorilor PSD sunt persoane cu vârste peste 65 de ani, din categoria de risc, care se tem de coronavirus și cred că s-ar putea infecta chiar în secția de vot, motiv pentru care ar putea alege să rămână acasă.

PNL va obține aproximativ 33% din voturi și ocupă locul 1 în preferințele românilor. Deși conduce, se pare că PNL nu a mai crescut în ultimile săptămâni, conform studiilor efectuate de specialiștii în domeniu. Conform aceluiași studiu, USR Plus ar putea avea 17% din totalul de voturi de la alegerile parlamentare.

La Camera Deputaţilor, în București, ordinea candidaților este următoarea: Ludovic Orban, Violeta Alexandru, Cristina Trăilă, Antonel Tănase, Sebastian Burduja, Cristian Băcanu, Pavel Popescu, Mara Mareş, Daniela Nicolescu, Iuliana-Cristina Grigorescu, Bogdan Tiniche, Liviu Moraru, Violeta Vijulie

La Senat candidează Florin Cîţu, Sorin Cîmpeanu, Monica Anisie, Matei Dobrovie, Ligia Popescu, Viorel Tănase, Florin Cătălin Ivan, Dan Meran, Lucreţiu Tudoroiu, Maria Tilea.

Pentru a afla care sunt toți candidații la alegerile parlamentare de anul acesta din partea PNL, puteți consulta lista pe județe din documentul următor: document-2020-10-20-24364085-0-pnl-lista-finala-alegeri-parlamentare