Connect with us
Ludovic Orban, anunț important despre taxe și impozite. Acuzații dure pentru PSD

Economic

Ludovic Orban, anunț important despre taxe și impozite. Acuzații dure pentru PSD

Pandemia de coronavirus a provocat multe pagube pe toate planurile. Multe domenii precum educație,turism au fost afectate și, implicit, economia. Deși aceasta trece printr-o situație dificilă și a semnalat pierderi semnificative, Guvernul a decis că nu va creşte impozitele şi nici contribuţiile sociale. De asemenea, Ludovic Orban a denunțat comportamentul PSD, care stabilește planuri ce nu se încadrează în bugetul statului.

Ludovic Orban, anunț important despre taxe și impozite. Acuzații dure pentru PSD

Ludovic Orban a declarat că impozitele și contribuțiile sociale nu vor fi supuse niciunor creșteri, având în vedere că România se confruntă cu o criză atât sanitară, cât și financiară. Acesta a precizat că Guvernul a făcut eforturi mari pentru a sprijini economia, pentru a menţine ritmul susţinut al investiţiilor și pentru a evita efectele drastice ale pandemiei asupra acestui domeniu care se află într-o situație delicată. În plus, a precizat că există un plan bine stabilit prin care să fie relansată și reconstruită economia.

„Aşa cum am anunţat, şi cum am scris în programul de guvernare, nu vom creşte impozitele şi nici contribuţiile. Sigur, am moştenit o situaţie extrem de dificilă, situaţia s-a complicat şi mai mult ca urmare a crizei economice provocată de epidemie. Rezultatele deja sunt vizibile şi sunt optimist că, prin planul de măsuri pe care-l punem la punct, vom reuşi să relansăm economia.”, a afirmat premierul.

PSD, acuzat de populism

În acest context, premierul a acuzat PSD de populism. Mai multe legi propuse de Partidul Social Democrat s-ar opune principiilor pe care se bazează azi economia românească. Măsuri precum pensionarea unor membri sau intrarea în serviciu s-ar opune celor stabilite de Guvern și sufocă economia pusă greu la încercare în aceste vremuri. Risipirea finanțelor ar putea genera probleme grave, iar acum e nevoie de susținere și un plan bine stabilit.

„Nu se poate la nesfârşit dintr-un buget secătuit, care permanent a fost supus la noi şi noi poveri şi noi şi noi cheltuieli, să continui să storci acest buget, să generezi cheltuieli care pur şi simplu vor crea dezechilibre care vor fi foarte greu de reparat. Noi suntem obligaţi să atacăm la Curtea Constituţională aproape orice lege care trece prin Parlament, pentru că ne generează noi şi noi cheltuieli, ne creează noi şi noi dificultăţi suplimentare.”, a mai spus Ludovic Orban.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top