Connect with us
O altă bancă din România a fost scoasă la vânzare. Despre ce este vorba

Economic

O altă bancă din România a fost scoasă la vânzare. Despre ce este vorba

O bancă din România a fost scoasă la vânzare. Polonezii de la Getin Holding continuă o posibilă vânzare a a tuturor acţiunilor deţinute la Idea Bank România. Drept consilier al acestei tranzacții a angajat banca internaţională de investiţii Rothschild.

Ce se va întâmpla cu această bancă

Holdingul polonez Getin Holding a luat decizia de a continua vânzarea tuturor acţiunilor deţinute la Idea Bank România şi a încheiat un acord de consiliere financiară exclusivă cu banca de investiţii Rothschild.

Idea Bank, fosta Romanian International Bank, este o bancă de talie mică de pe piaţa locală, care
a fost preluată în anul 2014 de către Getin Holding. La finalul anului 2013, polonezii de la Getin Holding preluau Romanian International Bank, devenind acționar unic. Șapte ani mai târziu, însă, a decis să renunțe la acest proiect. Decizia luată în data de 10 noiembrie a fost deja  aprobată de Consiliul de Administraţie.
La sfârşitul lunii iunie, Idea Bank România avea în portofoliu active în valoare de 546,5 milioane de euro, cu 6% sub nivelul consemnat la sfârşitul anului 2019. Getin a indicat că în România nu există o creştere semnificativă a provizioanelor pentru riscurile de creditare, datorită ofertei de produse destinate în principal clienţilor cu venituri ridicate.

În acest moment, banca are 33 de sucursale şi agenţii, 389 de angajaţi şi 13.224 carduri emise. Întregul grup Idea mai include, pe lângă bancă, şi Idea Leasing, Idea Investment, Idea Finance, Idea Broker de Asi­gurare şi Idea Credite de Consum Astfel, peste 10.000 de români au cont sau card la această bancă.

În luna mai, First Bank, deţinută de fondul de investiţii american J.C. Flowers & Co, a încheiat fuziunea legală şi operaţională cu Bank Leumi România. First Bank a fost afectată de pandemie, pentru că toți angajații au fost nevoiți să lucreze de acasă pentru a preveni îmbolnăvirea.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top