Connect with us
Anul școlar 2020-2021. Câteva sute de școli în scenariul roșu. Ce spune Orban

Educatie

Anul școlar 2020-2021. Câteva sute de școli în scenariul roșu. Ce spune Orban

Anul școlar 2020-2021. Este un an școlar diferit, cu reguli și restricții atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice și personalul auxiliar, dar premierul României spune că nu este un an compromis. Aflat la Ministerul Educației, Ludovic Orban a declarat că nu se poate spune că anul școlar 2020-2021 este compromis și că mare parte dintre instituțiile de învățământ din țară funcționează după un program normal.

Anul școlar 2020-2021. Este sau nu compromis?

Aflat la Ministerul Educației, Ludovic Orban, a declarat vineri, 2 octombrie, că o mare parte din școli funcționează după un program normal și că nu se poate spune că anul școlar 2020-2021 este compromis.

Pe de altă parte, după începerea cursurilor, mai multe școli au trecut la scenariul roșu, din cauza înmulțirii cazurilor de infectare cu noul virus.

Premierul României spune că o mare parte din școli încă funcționează în regim normal și nu se poate spune că este compromis. El a precizat că după scenariul roșu funcționează câteva sute de școli, pe sistem mixt funcționează peste 4.000 de școli, în timp ce restul unităților de învățământ funcționează în regim normal.

„Cum să fie compromis? Abia ce a început anul şcolar, ştiţi foarte bine situaţia, că sunt pe roşu câteva sute de şcoli, pe sistem mixt 4.000 şi ceva de şcoli, restul şcolilor funcţionează în regim normal.  Noi am luat special această decizie să afectăm cât mai puţin procesul educaţional, dreptul la educaţie al copiilor trebuie respectat, copiii au nevoie să se ducă la şcoală, să ţină pasul cu materia”, a declarat Orban.

Orban a participat vineri, 2 octombrie, la o întâlnire la Ministerul Educației. Au fost prezenți și vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Muncii, Violeta Alexandru și Raed Arafat – șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Reamintim faptul că pe 14 septembrie a început noul an școlar, cu emoții și schimbări pentru toți cei implicați în procesul educațional.

Elevii, profesorii, dar și personalul auxiliar din școli, trebuie să respecte o serie de reguli pentru a limita răspândirea infectării cu noul virus.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top