Connect with us
Evaluare Națională 2020: Ce măsuri preventive au fost adoptate. S-au înscris peste 170.000 de elevi

Educatie

Evaluare Națională 2020: Ce măsuri preventive au fost adoptate. S-au înscris peste 170.000 de elevi

În urma pandemiei de coronavirus, învățământul a fost dur afectat. Încercarea la care a fost supus acest domeniu a dus la desfășurarea activității educative în mediul online, pentru a preveni aglomerarea din sălile de curs și, implicit, infectarea cu noul coronavirus. Cu toate acestea, Evaluarea Națională se desfășoară în regim fizic, începând de luni, 15 iunie. O altă sesiune va fi organizată peste două săptămâni, pentru cei care întâmpină probleme medicale în cadrul primei sesiuni. Pentru ca examenele să se desfășoare în condiții optime, au fost stabilite mai multe reguli.

Evaluare Națională 2020: Ce măsuri preventive au fost adoptate. S-au înscris peste 170.000 de elevi

Conform situaţiei centralizate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, un număr de 172.482 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în municipiul Bucureşti, s-au înscris pentru a susţine Evaluarea Naţională. Sunt puse la dispoziție 4.337 de centre de examen. Elevii vor avea luni proba la limba română, iar miercuri cea la matematică. Joi, 10.294 de elevi vor susține proba la limba maternă. Examenele încep la ora 09:00 și durează două ore, iar elevii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră. De altfel, sunt interzise orice surse de inspirație.

Contestaţiile pot fi depuse în două zile, respectiv 22 iunie (în intervalul orar 16,00 – 19,00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8,00 – 12,00). Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice și semnate atât de elev, cât și de reprezentantul legal al acestuia. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 27 iunie.

Înainte de accesul în sălile de examen, elevii vor trece printr-un triaj epidemilogic, fiindu-le luată temperatura într-un loc ferit de soare. Aceasta nu trebuie să depăşească 37,3 grade. În caz contrar, se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de 2-5 minute. Se va ține cont și de alte detalii ce pot fi observate, precum tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată.

Fiecare centru de examen va dispune de echipamente şi materiale de protecţie, precum covoraşe dezinfectante, măşti de protecţie, substanţe dezinfectante pentru mâini. Inclusiv băile vor fi dotate cu tot ce este necesar. Sălile vor fi dezinfectate atent, iar elevii vor fi așezați în bănci astfel încât să fie respectată distanța socială de 2 metri unul față de celălalt. Accesul în și din sălile de examen se va face pe coridoare diferite, care vor fi corespunzător dezinfectate, astfel încât să nu aibă loc evenimente neplăcute.

 

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top