Connect with us
Cozi interminabile de mașini la Roma. Italienii nu au încălcat carantina!

Externe

Cozi interminabile de mașini la Roma. Italienii nu au încălcat carantina!

Italia este în carantină de mai bine de o lună. Deși străzile ar trebui să fie goale, lucrurile nu au stat așa și sâmbătă, înainte de Paște. Imaginile au surprins numeroase mașini, care au format cozi uriașe. Toate acestea au determinat nemulțumirea italienilor, care au crezut că ceilalți au ieșit din case fără un motiv întemeiat.

Cozi interminabile de mașini la Roma. Italienii nu au încălcat carantina!

Deși părea că italienii plecau în excursii, așa cum obișnuiau să facă de Paște, marea majoritate nu a încălcat restricțiile impuse. S-a dovedit că aglomerația era efectul numeroaselor filtre ale forțelor de ordine care efectuau controale exigente cu ocazia Paștelui, pentru a se asigura că lucrurile se desfășoară așa cum trebuie.

Deși sâmbătă au fost efectuate aproximativ 25 de mii de controale la Roma, au fost date în jur de doar 100 de amenzi.

Deși duminică a fost o zi specială pentru italieni, respectiv Paștele catolic, aceștia sunt nevoiți să respecte în continuare carantina. Astfel, cu toții și-au petrecut weekendul acasă și nu cum obișnuiau înainte de izbucnirea pandemiei, când plecau în vacanțe, mergeau la rude sau la diverse petreceri.

Ziua de Paște de acum a fost una dintre cele mai frumoase din ultimii ani, așa că autoritățile au vrut să se asigure că oamenii chiar aveau motive să iasă din case. Astfel, absolut orice mașină care trecea a fost oprită, iar pasagerii au fost verificați.

Poliția din Roma a continuat controalele și în noaptea de sâmbătă spre duminică. În 12 ore a dat doar 4 amenzi. S-a constatat că acei oameni blocați în mașini chiar aveau motive să iasă din case. Astfel, în Italia, carantina este respectată inclusiv în aceste zile de sărbătoare.

Au existat și excepții la nivelul întregii țări, unde au fost date peste 10.000 de amenzi. În plus, 53 de persoane au ieșit din casă cu toate că erau diagnosticate pozitiv cu noul coronavirus.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top