Connect with us
Rusia a suspendat acordul cu SUA, privind securitatea aeriană din Siria. Măsura vine ca reacție după bombardamentul american din Siria.

Externe

Rusia a luat prima măsură DURĂ după ce atacul SUA asupra Siriei!

Rusia a anunțat prima măsură după atacul SUA asupra unei baze aeriene militare din Siria. Kremlinul a decis să suspende acordul cu americanii, privind securitatea aeriană din Siria.

Acest tratat fusese semnat în 2015, cu scopul de a se evita incidente în spațiul aerian sirian între cele două țări. De altefel, Moscova a catalogat în termeni duri bombardamentul efectuat de Statele Unite.

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a descris atacul rachetelor americane  asupra unei baze militare din Siria ca un act de ”agresiune împotriva unui stat suveran”. El a mai afirmat că acest lucru va duce la deteriorarea relațiilor dintre cele două țări. Totodată, Federația Rusă a cerut o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU, după atacul SUA.

Reamintim că Statele Unite au lansat noaptea trecută un bombardament cu rachete de tip Tomahawk asupra unei baze din centrul Siriei. Măsura vine ca reacție la atacul chimic din provincia Idlib, atribuit de SUA regimului al-Assad.

Articole pe aceeași temă

SUA au atacat Siria! Reacție dură a Rusiei! Cum au reacționat celelalte state

Atac chimic în Siria, soldat cu zeci de morți. Printre ei se numără și copii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top