Connect with us
Presedintele Francois Hollande a declarat ca un grup de teroristi a fost anihilat, dar mai exista altele, referindu-se la atentatul dejucat de la Notre Dame

Externe

Hollande, dupa ce trei teroriste au fost arestate: Un grup a fost anihilat, dar mai exista si altele

Presedintele francez Francois Hollande a declarat vineri ca un grup de teroristi a fost anihilat, dar exista in continuare altele – o referire la descoperirea unei masini cu butelii cu gaz, in centrul Parisului, relateaza AFP.

„Un atentat a fost dejucat”, a declarat presedintele francez in cursul unei vizite la Atena pentru Summitul tarilor mediteraneene membre UE. “O grupare a fost anihilata, dar exista altele”, a adaugat el.

“Justitia a fost sesizata, procurorul Republicii va face declaratii in aceasta dupa-amiaza (vineri – n.r.), dar, in calitate de presedinte al Republicii, vreau sa salut, sa felicit serviciile de informatii”, a spus seful statului.

“Bineinteles ca au existat atentate care au avut loc in tara noastra si care au lovit greu, dar exista si o actiune tacuta, eficienta, a tuturor serviciile de informatii, a politistilor nostri, a jandarmilor nostri, a militarilor”, a subliniat el, conform news.ro.

“Vigilenta trebuie sporita atat cat este necesar, iar acesta face parte, bineinteles, din angajamentul statului, dar si din angajamentul intregii societati, pentru ca trebuie sa existe aceasta mobilizarea, aceasta constiinta, aceasta vigilenta”, a mai spus el.

In total, opt persoane au fost arestat in investigatia privind abandonarea unui autovehicul incarcat cu butelii de gaz in apropiere de catedrala Notre-Dame.

Trei femei au fost retinute joi noapte in localitatea Boussy-Saint-Antoine, situata doar la cativa kilometri de metropola Paris. Potrivit autoritatilor, ele planuiau sa comita un atentat terorist asupra unei gari din capitala Frantei.

Autovehiculul Peugeot 607 nu avea placute de inmatriculare, iar politistii au descoperit mai multe butelii de gaz pline in portbagaj si una goala pe scaunul din fata.

De asemenea, semnalizarea de avarie a autovehicului a fost lasata pornita pentru a atrage atentia persoanelor care traversau zona.

Nu a fost descoperit niciun dispozitiv de detonare a buteliilor de gaz in automobil, iar autoritatile cred ca a fost un test pentru un atentat ulterior.

Mai multe documente cu inscrisuri in araba au fost gasite in interiorul autovehiculului.

Oficialii sunt ingrijorati ca masina a stationat timp de doua ore in apropiere de Notre-Dame, o zona turistica aglomerata, unde parcarea este interzisa, desi mai multe persoane au alertat politia.

Peste 200 de persoane si-au pierdut viata in atentatele teroriste care au zguduit in ultimul an si jumatate Franta.

De asemenea, autoritatile franceze raman in alerta maxima de atentate teroriste, dupa ce liderii ISIS au facut un apel pentru lansarea de noi atacuri in Hexagon.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top