Connect with us
Cum va fi vremea pe 19 aprilie. Prognoza meteo de joi

Vremea

Cum va fi vremea pe 19 aprilie. Prognoza meteo de joi

Vremea pe 19 aprilie va fi una în care instabilitatea atmosferică va predomina, mai ales în zonele de sud și de est. Temperaturile maxime vor atinge valori de 22 de grade.

Instabilitatea atmosferică va predomina pe parcursul zilei în sud și est. Local se vor semnala averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină de mici dimensiuni, însă datorită deplasării rapide a formațiunilor noroase cantitățile de apa estimate a se înregistra nu vor fi semnificative.

Vântul va suflă moderat spre tare în nordul Moldovei (cu rafale de până la 50-60 de km/h, potențial chiar ușor mai mult în timpul averselor), moderat în vest și în centru și mai mult slab în rest.

Maximele termice vor scădea ușor față de ziua precedentă în sud și sud-est și vor urcă la prânz până spre 16-21 de grade în Transilvania și Maramureș (cu valori ușor mai ridicate așteptate în sudul Transilvaniei), 19-24 de grade în Banat, Crișana și Oltenia și 17-22 de grade în Muntenia, Dobrogea și Moldova.

La altitudini mari, în masivele nordice, vor apărea şi ninsori sau lapoviţă. Vântul va sufla în toate regiunile, mai tare în cele centrale şi estice, iar pe creste va avea rafale de peste 70 km/h.

Vineri, se așteaptă o scădere a temperaturilor, de circa 4 sau 5 grade, urmând ca termometrele să indice temperaturi mari în weekend. Duminică, sunt prognozate temperaturi care pot atinge și 28 de grade, în zona de sud a României.

Joi, în București se așteaptă temperaturi care vor ajunge până la 22 de grade. Minima va fi de 8-9 grade. Cerul va fi mai mult înnorat și sunt așteptate ploi slabe pe parcursul zilei. Vântul va prezenta unele intensificări

Condițiile de ploaie se vor menţine şi pe parcursul zilei de vineri, iar vântul va fi alert, dar va scădea în intensitate la începutul nopţii.

În weekend, este așteptat ca vremea să își revină și în Capitală.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top