Connect with us
Ce au făcut fata și soția lui Dumitru Fărcaș, după moartea acestuia

Monden

Ce au făcut fata și soția lui Dumitru Fărcaș, după moartea acestuia

Celebrul taragotist Dumitru Fărcaș a murit la vârsta de 80 de ani, într-un spital din Cluj, în urma unui infarct.

Moartea celebrului artist de muzică populară a lăsat un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut și l-au apreciat.

Andreea, fata artistului, resimte din plin moartea tatălui său. Aceasta a postat un mesaj emoționant pe contul său de socializare, în care deplânge moartea tatălui.

„N-am dăruit nimic publicului, dacă nu m-am dăruit pe mine… Nu contează cât cânți, ci cum cânți: nu-i de ajuns să-ți fie drag a deprinde mesteșugul cântecului, cum nu-i de-ajuns să emiți cu ajutorul unui tub cu orificii sunetele neamului și a pământului în care te-ai născut.

Eu cred, cred cu putere că dacă le tălmăcești pe inima oamenilor care te-ascultă, apoi te-nțelege și te simte fiecare; căci artistul, interpretul, este însăși emoția adevărului numai când dăruiește arta sa TUTUROR”  – Mitru Dumitru Farcas.

Odihnește-te pace, Mitrușca dragă! Tu și muzica ta va trăi mult după ce noi nu mai suntem… Îți mulțumesc din suflet pt TOT! Te iubesc, Andrușca”, a scris tânăra.

Și soția artistului a fost devastată de decesul partenerului de viață.

E foarte trist. Mi-am pierdut perechea, dar va rămâne o stea strălucitoare pe cer care ne va veghea şi ne va îndemna să ne  iubim tradiţia. Iubiţi-vă tradiţia, neamul, portul şi, mai ales, iubiţi-vă patria. Asta şi-a dorit. Rămas bun, dragilor! El vă iubeşte şi vă veghează de acolo, de sus”, a spus soția lui Dumitru Fărcaș, pentru ziarul Adevărul.

În luna mai, Fărcaş a împlinit vârsta de 80 de ani, ocazie cu care preşedintele Klaus Iohannis i-a oferit Ordinul Naţional „Serviciu Credincios” în grad de cavaler.

În vara anului 2014, Dumitru Fărcaş a rămas fără taragot, după ce acesta i-a fost furat dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român, astfel că artistul nu a mai putut cânta la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Zamfir.

Citește și: Cum a murit celebrul Dumitru Farcas

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Monden

To Top