Connect with us
Clipe de groază la Jocurile Olimpice. 16 persoane au fost rănite

Externe

Clipe de groază la Jocurile Olimpice. 16 persoane au fost rănite

Cel puţin 16 persoane au suferit răni uşoare, în urma unui accident generat de rafalele puternice de vânt înregistrate la Gangneung.

Aici se află unul dintre siturile Jocurilor Olimpice de iarnă, ediţia 2018, din Coreea de Sud, informează agenţia EFE.

Răniţii au fost transportaţi la un spital local, din cauza leziunilor minore cauzate de impactul cu panourile de afişaj, corturile şi alte structuri temporare instalate la Gangneung.

Aproximativ 120 de panouri de afişaj şi 60 de corturi instalate în parcul olimpic de la Gangneung au fost deteriorate din cauza vântului.

Toate acestea au provocat rănirea a 13 voluntari şi a 3 spectatori, a explicat purtătorul de cuvânt al comitetului de organizare a JO 2018, Sung Baik-you, în cursul unei conferinţe de presă.

Acestea ori au căzut ori s-au desprins din cauza vântului puternic

Autorităţile locale au emis o alertă meteorologică miercuri, din cauza rafalelor de vânt extrem de puternice, care au atins 8,7 metri pe secundă.

Condiţiile meteorologice extreme au afectat derularea Jocurilor Olimpice şi în alte situri, obligându-i pe organizatori să anuleze sau să amâne desfăşurarea unor probe de schi alpin, sărituri cu schiurile, combinată nordică şi biatlon.

Citeşte şi Ninsori abundente, cod galben în vigoare. Cum va fi vremea în martie şi aprilie

Meteorologii avertizează că până la ora 11.00, 14 județe din centrul și nord-estul României se află sub un cod galben de ninsori abundente.

Este vorba de județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna, Brașov, Bacău,Vaslui, Iași, Neamț, Harghita, Suceava și Botoșani.

Potrivit informării ANM, vor fi ninsori temporar însemnate cantitativ (în general 20…25 l/mp). Strat de zăpadă consistent se va depune în estul Carpaților Meridionali, în Carpații Orientali.

Va ninge abundent şi în cea mai mare parte a Moldovei și local în nordul Munteniei.

Vântul va prezența intensificări temporare, cu viteze în general de 45…50 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, în special în Carpații de Curbură, cu rafale de peste 70 km/h.

Astfel, vor fi intervale cu ninsoare viscolită și vizibilitate redusă.

CITEŞTE CUM VA FI VREMEA ÎN MARTIE ŞI APRILIE

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top