Connect with us
Anders Breivik, criminalul norvegian care a șocat o lume întreagă în 2011, atunci când ucidea 77 de oameni revine în actualitate.

Externe

Anders Breivik, criminalul norvegian – Salut nazist în sala de judecată

Anders Breivik, criminalul norvegian care a șocat o lume întreagă în 2011, atunci când ucidea 77 de oameni revine în actualitate. Prezent în sala de judecată a închisorii unde își ispășește pedeapsa, Breivik și-a ridicat inopinat brațul drept, simulând celebrut salut nazist.

Anders Breivik, criminalul norvegian – a doua ispravă de acest gen

Nu este prima dată când Breivik își dezvăluie preferințele politice. În martie anul trecut, el a făcut un gest similar tot într-o sală de judecată. La acea vreme, Breivik dăduse în judecată statul norvegian pe motiv că i-ar fi fost încălcate drepturile. Surprinzător este că instanța i-a dat, pe undeva, dreptate acestuia menționând că tratamentele la care a fost supus au fost „inumane şi degradante”.

Actualmente, Anders Breivik ispășește o pedeapsă de 21 de ani pentru oribilul șir de crime din urmă cu 6 ani. Ceea ce este absolut incredibil este nivelul condițiilor de trai de care se bucură acesta. Celula sa are 3 camere, două dușuri, două televizoare, un playstation, un xbox, o mașină de scris, ziare și cărți.

Citește și: Cartea „Mein Kampf”, lider de vânzări în Germania

În 2011, Anders Breivik a detonat o bombă în apropierea Guvernului din Oslo. Explozia a ucis 8 oameni. Mai apoi, el a deschis focul la întâmplare pe insula Utoya unde se aflau numeroși adolescenți, componenți ai școlii de vară din Partidul Laburist.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top