Connect with us
Purtatorul de cuvant al ISIS, Abu Muhammad al-Adnani, a fost ucis in orasul sirian Alep, a anuntat agentia de presa a jihadistilor.

Externe

Puratorul de cuvant al ISIS, ucis in Siria

Abu Muhammad al-Adnani, purtator de cuvant al ISIS, a fost ucis in Siria, la Alep, a anuntat agentia de presa a jihadistilor, Amaq News.

Conform unui comunicat al agentiei, Al-Adnani ar fi murit “in timp ce supraveghea operatiunile de respingere a campaniilor militare” vizand fieful ISIS, relateaza news.ro.

Nu este clar daca purtatorul de cuvant a fost ucis intr-un raid aerian sau de fortele terestre. Orasul sirian Alep se afla in centrul luptelor dintre Guvernul sirian, rebeli si jihadistii din Statul Islamic.

Al-Adnani ar fi fost unui dintre liderii ISIS care au servit cel mai mult in organizatia terorista si ar fi condus serviciul secret care se ocupa de pregatirea atentatelor sangeroase din Occident si cu antrenarea islamistilor care le comit, Emni.

Citeste si: Statul Islamic a dezvaluit in ce oras va avea loc urmatorul atentat terorist

Citeste si: Statul Islamic a executat patru fotbalisti. Motivul este nemaiauzit

Potrivit jihadistilor prinsi, cand recrutii antrenati de Emni isi terminau pregatirea, erau legati la ochi si dusi sa ii jure credinta sirianului. Ei ramaneau legati la ochi pana la intoarcere, astfel incat nici macar ei nu stiau cum arata comandantul.

Nascut in orasul Binnish, din nordul Siriei, al-Adnani ar avea 39 de ani, iar Departamentul american de Stat pusese o recompensa de cinci milioane de dolari pe capul sau.

Cunoscut pentru stilul sau agresiv de a discuta, al-Adnani, cel care aproba toate clipurile de propaganda ale teroristilor, a incercat sa inspire recruit si atacatorii singuratici din Occident, iar indemnurile sale la lupta au fost citate adesea de adepti ISIS.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top