Connect with us
Adrian Năstase și George Maior, primele reacții după scrisoarea lui Rudolph Giuliani: „O lecție bine învățată”

Politic

Adrian Năstase și George Maior, primele reacții după scrisoarea lui Rudolph Giuliani: „O lecție bine învățată”

Fostul premier Adrian Năstase a comentat luni scrisoarea lui Rudolph Giuliani, adresată autorităților din România, spunând că reflectă o lecție bine învățată.

„Nu trebuie să vină cineva din afară să ne spună că aceste protocoale nu sunt în ordine. Această scrisoare a dlui Giuliani are o semnificație importantă și ea arată o modificare de abordare, inclusiv în SUA, în legătură cu un anumit mod de funcționare a justiției. Această scrisoare reflectă o lecție învățată, cum ar spune englezii, despre ceea ce vrea să însemne ca risc pentru democrație, o colaborare care trece dincolo de interesele legate de interesele naționale”, a spus Adrian Năstase.

De asemenea, și George Maior, actual ambasador al României în SUA şi fost director SRI, a declarat luni, referitor la scrisoarea transmisă de Rudolph Giuliani, actual avocat al preşedintelui Donald Trump, că aceasta este expresia unui lobby iniţiat de forţe interesate să apere persoane cu probleme cu legea.

„Un personaj spumos şi extrem de combativ în discuţiile din Statele Unite, nu ştiu dacă mai e avocatul lui Donald Trump. În orice caz, ea este expresia unui lobby, iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia, asta vă spun clar”a declarat, luni, George Maior, ambasadorul României în SUA.

Citește și: Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, scrisoare către Klaus Iohannis: „Protocoalele promovate de Kovesi şi Maior subminează statul de drept”

George Maior este nominalizat de Giuliani ca fiind unul dintre semnatarii protocoalelor care au permis abuzuri în România, alături de Laura Codruța Kovesi, fostul șef al DNA.

„Cu toate acestea, progresele au fost subminate grav de excesele Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a României, sub conducerea fostului procuror şef, Laura Codruţa Kovesi. Aceste excese au inclus: intimidarea judecătorilor, a avocaţilor apărării şi a martorilor; ascultarea neconstituţională a telefoanelor; mărturii silite şi procese judiciare incorecte.

În plus, faţă de excesele făcute de DNA în numele „aplicării legii”, am luat la cunoştinţă cu tristeţe în cursul ultimelor luni despre existenţa „protocoalelor secrete” pe care mai multe instituţii publice le-au semnat cu Serviciul Român de Informaţii („SRI”).

Citește și: Ministrul Justiției, despre evaluarea Procurorului General: „Decizia nu a venit din senin”

Acestea includ protocoale secrete cu: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României; Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Consiliul Superior al Magistraturii.

Semnatarii protocoalelor secrete includ: Laura Codruţa Kovesi, din partea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi George-Cristian Maior, care acum îndeplineşte funcţia de ambasador al României în Statele Unite, din partea SRI”, a scris Rudolph Giuliani în scrisoarea către Președintele României.

foto: hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top