Connect with us
Laura Codruța Kovesi - Decizia Președintelui Klaus Iohannis - LIVE

Politic

Laura Codruța Kovesi nu a fost revocată – Klaus Iohannis a decis astăzi ca șefa DNA să rămână în funcție

Laura Codruța Kovesi ar putea fi revocată din funcție de Președintele României și Klaus Iohannis. Soarta șefei DNA a fost decisă astăzi, 16 aprilie 2018, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni.

Revocare – Laura Codruța Kovesi ar putea fi revocată de Președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă în care a argumentat motivele care stau la baza deciziei sale. Laura Codruța Kovesi nu va fi revocată din funcția de șefă a DNA.

ACTUALIZARE, 18:10 – Tudorel Toader reacționează

În condițiile în care Președintele României nu are abilitarea legală și nici competențele funcționale de evaluare a activității profesionale și manageriale desfășurate procurorul șef al DNA;
În condițiile în care argumentele care au stat la baza declanșării procedurii de revocare au devenit mai actuale și mai consistente;
Văzând legislația aplicabilă în acest domeniu;
Valorificând jurisprudența instanței de contencios constituțional,

Vom sesiza Curtea Constituțională cu privire la refuzul Președintelui de revocare din funcție a procurorului șef al DNA !


ACTUALIZARE,18:08  – Klaus Iohannis NU o revocă pe Laura Codruța Kovesi.

ACTUALIZARE, ora 18:03 – Președintele Klaus Iohannis a început conferința de presă.

Barna (USR): Nu am absolut nicio îndoială că preşedintele Iohannis va respinge cererea de revocare a lui Kovesi

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a declarat luni că este convins că preşedintele Klaus Iohannis va respinge cererea de revocare a şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

„Nu am absolut nicio îndoială că preşedintele Iohannis va respinge cererea de revocare şi o va susţine pe doamna Kovesi, pentru că nici preşedintele Iohannis şi nici noi, restul societăţii, nu am reuşit să găsim motive temeinice în afară de tăieturi de presă şi crochiuri din comunicate. Deci, nu există vreun temei sau vreun motiv real pentru care doamna Codruţa Kovesi să fie revocată”, a spus Barna la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că Liviu Dragnea „a livrat echipei de partid încercarea de revocare, aceasta nu a ieşit” şi în perioada următoare „vom avea, probabil, atacul pe legislaţie”.

„Dacă nu s-a reuşit sabotarea mai rapidă a instituţiilor, se va încerca slăbirea lor prin transformarea în nişte instituţii fără forţă efectivă, cu modificarea Codului penal, a Codului de procedură şi a celorlalte reglementări”, a menţionat Barna.
Toader: Cum termină preşedintele anunţul referitor la Kovesi, în minutul următor voi comunica ce voi face.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat luni că imediat după ce preşedintele Klaus Iohannis va anunţa decizia privind cererea de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, el va comunica pe Facebook ce va face în continuare.

„Părerea mea este să aşteptăm orele 18,00 (…), după care voi da şi eu un comunicat. Cum termină preşedintele anunţul, în minutul următor eu voi comunica pe Facebook ceea ce voi face”, a declarat Tudorel Toader la Antena 3.

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine, luni, la ora 18,00, la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top