Connect with us
REȚETĂ PAȘTE: Pască umplută cu brânză dulce și stafide

Rețete

REȚETĂ PAȘTE: Pască umplută cu brânză dulce și stafide

Iată de ce ai nevoie pentru a prepara delicioasa rețetă de Pască umplută cu brânză dulce și stafide:
100 grame unt, 10 ouă, 1 lămâie, 500 ml lapte, sare, 200 grame zahăr, 1 kg făină, 50 grame drojdie, 2 fiole esență de rom, 200 grame stafide, 500 grame brânză proaspătă de vaci, coaja rasă de la o lămâie, 100 grame smântână.

Cum o prepari? Mai întâi se pun stafidele la hidratat, într-o esență de rom amestecată cu puțină apă, după care se pregătește o maia din drojdie, o lingură de făină și 100 ml lapte cald. După ce se amestecă bine, se lasă la crescut până ce își dublează volumul. Următorul pas este separarea a 7 ouă de albușuri și gălbenușuri, iar acestea din urmă se freacă cu un praf de sare până ce vei obține o spumă deschisă la culoare.

Se pune laptele rămas la fiert, alături de zahăr, până ce începe să clocotească, după care se lasă la răcit. Când compoziția s-a răcorit suficient, se adaugă o esență de rom, spuma de gălbenușuri și coaja rasă de lămâie.

Într-un vas încăpător se pune făina, cernută în prealabil. Se face o adâncitură în mijloc, după care se adaugă maiaua și laptele. Se frământă până ce se omogenizează aluatul. Untul se topește și se încroporează treptat. Compoziția se frământă bine, până când coca se desprinde ușor de pe mâini și se lasă la dospit în jur de 45 de minute.

În acest timp se va amesteca brânza cu zahărul, cele 3 ouă rămase, stafidele, smântâna și puțină coajă de lămâie.

După ce aluatul a crescut, se împarte în patru bucăți egale, din care vom face două bucăți de pască.

O parte din aluat se întinde și se va adăuga într-o formă rotundă. O altă parte se va întinde în șir lung, răsucit și se va adăuga pe marginea vasului, pentru a crește din nou, până la dublarea volumului.

În mijloc se va pune umplutura cu brânză și stafide, lucru pe care îl repetăm și pentru cealaltă pască, după care se bagă la cuptor, încălzit în prealabil. După ce s-a rumenit, pasca se lasă la răcit, pentru a fi tăiată cu ușurință

Poftă bună!

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Rețete

To Top