Connect with us
Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel a început în 2017, luni, 12 iunie. Iată ce nu trebuie să faci în zilele care urmează.

Spiritualitate

A început Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Ce să nu faci în această perioadă

Începutul Postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel are loc, în anul 2017, în data de luni, 12 iunie. Acest post începe totdeauna în lunea de după Duminica Tuturor Sfinților, care pică în prima duminică după Rusalii. Din această cauză, durata acestui post este una variabilă.

Cunoscut în vechime ca Postul Cincizecimii, postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel a fost atestat pentru prima dată în secolul al IV-lea în Constituțiile Apostolice. La început era un post ținut doar în cercurile monahale, dar a fost adoptat foarte rapid și în rândurile credincioșilor.

În acest post, sâmbata și duminica se mănâncă pește, conform crestinortodox.ro. Și în data de 24 iunie, când este prăznuită Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul se face dezlegare la pește. În cazul în care luni, marți și joi se prăznuiește un sfânt cu doxologie mare și cruce neagră, se poate consuma pește. Sărbătoarea Apostolilor Petru și Pavel pică pe 29 iunie.

Ce să nu faci în Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel

În această perioadă este interzis consumul de lapte, carne, brânză sau ouă. În acest post, enoriașii care au greșit, trebuie să îi ceară iertare lui Dumnezeu pentru păcatele lor, să meargă la biserică mai des, dar să se și împace cu cei cărora le-au greșit. Plăcerile trupești sunt interzise în această perioadă, la fel ca și certurile sau invidia. De asemenea, nu se fac nunți în acest post, ca și în cazul celorlalte perioade de postire de peste an.

Citește și: Rugăciune făcătoare de minuni către Maica Domnului

Citește și: Ce înseamnă bogdaproste. Semnificația acestui cuvânt

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top