Connect with us
Arătarea semnului Sfintei Cruci pe cer la Ierusalim este celebrată de creștinii ortodocși în data de 7 mai.

Spiritualitate

Sărbătoare mare duminică! Ce să nu faci ca să îți meargă bine

În data de 8 mai, creștinii ortodocși sărbătoresc Arătarea semnului Sfintei Cruci pe cer la Ierusalim. Această zi este dedicată uneia dintre cele mai celebre minuni din lumea creștină, un eveniment despre care se spune că a dus la convertirea foarte multor eretici la creștinism.

Arătarea semnului Sfintei Cruci pe cer la Ierusalim s-a întâmplat în dimineața zilei de 7 mai 351, în timpul împăratului Constantiu, fiul Sfântului Constantin cel Mare.

Potrivit tradiţiei, Crucea luminoasă s-a întins de la Golgota și până la Muntele Măslinilor, pe o distanță de aprox. 9 km, strălucind mai tare decât soarele. Sfânta Cruce a rămas pe cer timp de 7 zile.

Foarte mulți oameni care au văzut semnul Sfintei Cruci s-au îndreptat atunci către biserici, aducând slavă lui Dumnezeu. Despre această minune, Patriarhul Chiril al Ierusalimului i-a scris o scrisoare împăratului Constantiu, îndemnându-l să părăsească erezia ariană, scrie crestinortodox.ro.

Acest fel de erezie nega divinitatea lui Iisus Hristos și crea foarte multe dispute teologice în interiorul imperiului. Potrivit istoricului Sozomen, această minune a dus la convertirea multor păgâni, eretici și iudei la creștinism.

Ce să nu faci de Arătarea semnului Sfintei Cruci pe cer la Ierusalim

Aceasta este o zi dedicată slavei lui Dumnezeu și o duminică pentru rugăciune. Nu este bine să înjuri, să faci scandal sau să te cerți în această zi.

Citește și: RUGĂCIUNEA mamei pentru copiii săi

Citește și: Rugăciune făcătoare de minuni către Maica Domnului

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top