Connect with us
Calendar ortodox 11 mai 2021. Superstiția zilei: de ce nu este bine să te speli marțea pe cap

Spiritualitate

Calendar ortodox 11 mai 2021. Superstiția zilei: de ce nu este bine să te speli marțea pe cap

Calendar ortodox din 11 mai 2021 îi cinstește pe Sfinții Mucenici Mochie, Metodie și Chiril, considerați luminatorii slavilor pentru că au tradus Sfânta Scriptură în limba slavonă. Frații Chiril și Metodie sunt cei care au creat alfabetul „glagolic”, care vine de la slavonescul „glagol”, în traducere cuvânt. Mai tarziu, alfabetul glagolitic, cu unele modificări ale ucenicilor, s-a dezvoltat în alfabetul chirilic.

Troparul Sfântului Mucenic Mochie

Mucenicul Tău, Doamne, Mochie, întru nevoința sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; ca având puterea Ta pe chinuitori a învins; zdrobit-a și ale demonilor neputincioasele îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui mântuiește sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Calendarul ortodox de marți, 11 mai 2021

Biserica Ortodoxă îi pomenește astăzi pe Sfinții Chiril și Metodie, pe Sfântul Mucenic Dioscor cel Nou, pe Sfântul Mucenic Arghiros Tesaloniceanul și pe Sfinții Chiril-Constantin și Metodie, apostolii slavilor.

Superstiția zilei de marți, 11 mai 2021

Există superstiții din popor pentru fiecare zi din săptămână, desigur superstiții care nu au nicio legătură cu Calendarul Ortodox sau cu Biserica. Totuși, și astăzi sunt persoane care țin cont de aceste superstiții și fac întocmai pentru a fi ferite de ghinion.

Superstiția zilei de marți este să nu te speli pe cap pentru că astfel vei pierde din sănătatea podoabei capilare. Din străbuni se crede că pentru a fi sănătos și a crește repede și frumos, părul nu trebuie spălat în zi de marți.

Citește și: Calendar ortodox mai 2021. Cele mai importante sărbători

De asemenea, se spune că marțea sunt trei ceasuri rele și că nu e bine să te întorci din drum, chiar dacă ai uitat ceva, pentru că îți va merge prost toată ziua, până la miezul nopții.

Tot din popor se credea că zilele de Luni, Miercuri, Joi, și Duminica sunt zile cu noroc, în timp ce zilele de Marți, Vineri și Sâmbătă sunt zile cu ghinion. De departe cele mai ghinioniste zile sunt cele de marți 13, sau vineri 13.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top