Connect with us
Calendar ortodox 21 septembrie 2020. Care sunt sfinții sărbătoriți astăzi

Spiritualitate

Calendar ortodox 21 septembrie 2020. Care sunt sfinții sărbătoriți astăzi

Calendar ortodox 21 septembrie 2020. În ziua de 21 septembrie, care anul acesta cade lunea, îl pomenim pe Sfântul Apostol Codrat care a predicat cuvântul Domnului în Atena și în Mangesia, fapt pentru care a fost alungat de persecutori, lovit cu pietre și supus multor chinuri.

Calendar ortodox 21 septembrie 2020

Calendar ortodox 21 septembrie 2020. În această zi este pomenit Sfântul Apostol Codrat, om vechi și mult știutor care a predicat cuvântul Domnului în Atena si în Magnesia. I-a luminat pe mulți cu învățătura dogmelor, și i-a adus la lumina cunoștinței lui Dumnezeu. Sfântul Apostol Codrat a fost unul dintre din cei 70 de apostoli.

Pentru că împărtășea credința în Dumnezeu, a fost lovit și prigonit de păgâni, care au vrut să îl omoare.

Pentru că cei fără de Dumnezeu, văzându-şi idolii călcaţi de sfântul Codrat, şi duhurile izgonite şi păgânătatea lor dezrădăcinată, au rânduit prigoană mare asupra apostolului şi ca pe un alt Ştefan au voit să ucidă cu pietre pe sfântul Codrat. Dar, lovit fiind cu pietre, a fost păzit viu cu darul lui Hristos.

Sfântul Prorooc Iona

Tot pe 21 septembrie se face pomenirea Sfântului Prorooc Iona, din Cariatmaus. Sfântul proroc Iona era fiul lui Amatie. Mama acestui proroc Iona, fiind văduvă, petrecea în Sarepta Sidonului. Această văduvă a hrănit pe Ilie prorocul în vreme de foamete.

Iona, fiind prunc mic, s-a îmbolnăvit şi a murit. Şi a zis văduva către Ilie: „Ce ai avut cu mine, omule al lui Dumnezeu? Ai venit la mine ca să-mi pomeneşti păcatele mele şi să-mi omori fiul?” Iar Ilie a zis: „Dă-mi fiul tău”. Şi l-a luat din braţele ei şi l-a suit în foişor unde şedea el şi l-a pus pe patul său. Apoi, a strigat Ilie către Dumnezeu şi a zis: „Doamne, Dumnezeul meu, oare şi văduvei la care locuiesc îi faci rău, omorând pe fiul ei?” Şi suflând de trei ori peste copil a strigat către Domnul şi a zis: „Doamne, Dumnezeul meu, să se întoarcă sufletul acestui copil în el!”

Şi s-a făcut aşa că a înviat pruncul, cel ce avea să fie în pântecele chitului înainte închipuitor al Învierii lui Hristos.

Alți sfinți pomeniți pe 21 septembrie

Preacuviosul părinte Iona Savaitul

Pomenirea Sfântului Mucenic Eusebie

Sfinții Mucenici și frați buni Eusebie, Nestavu și Zinon

Sfinții părinții noștri Meletie și Isachie, episcopii Ciprului

Sfântul Mucenic Prisc

Sfinții șase Mucenici, păzitorii împăratului Maximian

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top