Connect with us
Calendar ortodox 22 aprilie 2021. Sfântul Cuvios Teodor Sicheotul, care ne vindecă de boli

Spiritualitate

Calendar ortodox 22 aprilie 2021. Sfântul Cuvios Teodor Sicheotul, care ne vindecă de boli

Calendarul ortodox al zilei de joi, 22 aprilie 2021 ni-l aduce în atenție pe Sfântul Cuvios Teodor Sicheotul, despre care se spune că este vindecător al bolilor. Acest Sfânt este cunoscut pentru minunile pe care le-a săvârșit de-a lungul vieții. Grație credinței sale nestăvilite, Sfântului Cuvios Teodor Sicheotul i s-au arătat Maica Domnului și Sfântul Gheorghe, care l-au învățat cum să se ferească de cursele celui rău.

Sfântul zilei în Calendarul ortodox din 22 aprilie 2021

Biserica Ortodoxă îl cinstește astăzi pe Sfântul Cuvios Teodor Sicheotul, cunoscut ca un vindecător al bolilor. Cei care suferă de dureri trupești, și se confruntă cu tot felul de boli, este bine să aprindă o lumânare și să se roage acestui Sfânt care este sărbătorit astăzi.

Troparul Sfântului Ierarh Teodor Sicheotul
Glasul 2
Cunoscut fiind din scutece sfinţit şi arătându-te plin de haruri, ai luminat lumea cu minunile şi mulţimile demonilor ai alungat, lucrătorule de sfinţenie, Părinte Ierarhe Teodor. Pentru aceasta roagă-te Domnului pentru noi.

Calendar ortodox aprilie 2021

Condacul Sfântului Ierarh Teodor Sicheotul
Glasul 3
Fecioara astăzi…
Ca pe unul ce prin faptele cele bune te-ai suit ca într-un car de foc, purtătorule de Dumnezeu, ai alergat către Locaşurile cele Cereşti şi ca un înger vieţuind, împreună cu oamenii, ca un om, dănţuieşti împreună cu îngerii. Pentru aceasta te-ai şi arătat vas Dumnezeiesc al minunilor, Preacuvioase Părinte Teodor.

Alți sfinți pomeniți pe 22 aprilie

Tot astăzi, Biserica Ortodoxă îi pomenește pe Sfântul Mucenic Nearh și pe Sfântul Apostol Natanael. Pe 23 aprilie este sărbătoarea Sfântului Mucenic Gheorghe, sărbătoare marcată în calendar cu o cruce roșie. Sfântul Mucenic Gheorghe este considerat apărătorul celor robiți și ocrotitorul celor săraci, doctorul bolnavilor și Purtătorul de biruință.

În Calendarul Ortodox urmează, după sărbătoarea de Sfântul Gheorghe, Duminica Floriilor, zi cu dezlegare la pește, după care credincioșii ortodocși intră în Săptămâna Patimilor care va culmina cu Învierea Domnului și Sfintele Sărbători Pascale.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top