Connect with us

Spiritualitate

Calendar ortodox 6 iuni2 2021. Duminica Părinților și Copiilor. Mesaj important din partea Patriarhului Daniel

În calendarul ortodox de la 6 iunie se anunță o sărbătoare importantă pentru toți românii. În duminica a 6-a după Paște, creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Părinţilor şi Copiilor. Sărbătoarea a fost adoptată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, din dorința de a le arăta respectul părinţilor şi pruncilor acestora. Cu această ocazie, Patriarhul Daniel a transmis un mesaj important.

Duminica Părinților și Copiilor, 6 iunie

În prima duminică după data de 1 iunie – Ziua Internaţională a Copilului, românii sărbătoresc Duminica Părinţilor şi Copiilor. Această sărbătoare a fost aprobată prin hotărârea nr. 629/12 martie 2009 a Sfântului Sinod al Bisericii noastre și are rolul de a evidenția nevoia copiilor de educație religioasă, rolul lui Dumnezeu în fiecare familie.

În mesajul adresat cu prilejul acestei sărbători, Patriarhul Daniel a evidențiat importanța familiei în contextul pandemic actual și a accentuat rolul părinților în educația oferită copiilor. De altfel, s-a pus accentul pe faptul că părinții trebuie să fie ei un exemplu pentru copil, dacă își doresc ca acesta să fie un exemplu pentru ceilalți.

Patriarhul a explicat că educația copiilor și caracterul acestora depind cel mai mult de comportamentul părinților față de ei. Patriarhul Daniel a vrut să le transmită tuturor părinților să nu uite de Dumnezeu și să îi dea voie în relația lor cu copiii. Le-a mai transmis tuturor românilor să-i învețe pe ai lor copii să prețuiască valorile precum slavă lumească, iubirea față de aproape, nu banii și alte bucurii materiale, care vin și trec.

„În contextul secularizării tot mai accentuate a societății actuale, este necesară reafirmarea rolului principal al familiei în creșterea și educația copiilor pentru viață, precum și susținerea spirituală și materială a familiilor defavorizate și a familiilor care au mulți copii. Totodată, pentru a răspunde nevoilor spirituale profunde ale generațiilor de copii și de tineri din societatea actuală, este foarte necesară cooperarea dintre Biserică, Familie și Școală, pentru a fi cultivate vocațiile specifice ale copiilor și tinerilor.

Adresăm părinților și copiilor români de pretutindeni un mesaj părintesc de multă prețuire, precum și îndemnul de a păstra și de a cultiva credința creștină ortodoxă, împreună cu valorile spiritualității românești în familie, în biserică și în societate, spre bucuria tuturor copiilor și a părinților!”, a transmis Patriarhul.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top