Connect with us
Calendar Ortodox 7 aprilie 2020 Mare sărbătoare azi - Cruce neagră

Spiritualitate

Calendar Ortodox 7 aprilie 2020 Mare sărbătoare azi – Cruce neagră

Calendar Ortodox, de marți, 7 aprilie 2020 îl pomenește cu cruce neagră Sfântul Mucenic Caliopie. Sărbătoarea de azi impune post negru pentru cei care pot.

Calendar Ortodox 7 aprilie 2020

Sfantul Caliopie a vietuit la sfarsitul secolului al III lea si inceputul secolului al IV lea. A fost unicul fiu al unui parinte de rang senatorial din Perga Pamfiliei.

Sfantul Mucenic Caliopie

Sfantul Mucenic Caliopie, pomenit pe 7 aprilie cu cruce neagră

Din cauza persecutiilor impotriva crestinilor, mama sa l-a asezat intr-o corabie, i-a dat aur si l-a trimis in cetatea Pompeiopolis. Ajuns in aceasta cetate, refuza sa ia parte la o sarbatoare in cinstea zeilor.

Motiv pentru care este dus la comandantul Maximus. Sfantul Caliopie va marturisi inaintea acestuia ca este crestin. Va fi supus la diferite chinuri, ca in cele din urma sa fie osandit la moartea pe cruce.

Cand a fost dus la locul rastignirii, mama sa a strecurat cinci bani mari de aur in mana calaului, spunandu-i sa-l aseze pe fiul ei cu capul in jos, nu in felul in care a stat Mantuitorul.

Caliopie a fost rastignit cu capul in jos in Sfanta si Marea Zi Joi. A doua zi, cand au coborat de pe cruce trupul neinsufletit al Sfantului Caliopie, mama sa a cazut imbratisandu-l si a murit.

Ei au luat mucenicia cu cinste in anul 304.

Tot astazi, facem pomenirea:

– Sfantului Gheorghe, episcopul Mitilenei;
– Sfintei Mucenite Achilina si a doua sute de sfinti mucenici din Sinope.
– Sfantului Mucenic Rufin, diaconul;

Calendarul Catolic 7 aprilie 2020 și cel greco-catolic

Sf. Ioan Baptist de la Salle

Sf. Ioan Baptist de la Salle

Sf. Ioan Baptist de La Salle, pr. este pomenit pe 7 aprilie în calendarul romano-catolic, iar în calendarul greco-catolic este pomenit Sf. cuv. ep. Gheorghe Mărturisitorul și m. Caliopie.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top