Connect with us
Calendar ortodox 7 februarie 2021. Cine a fost Sfântul Partenie, vindecătorul tuturor bolilor

Spiritualitate

Calendar ortodox 7 februarie 2021. Cine a fost Sfântul Partenie, vindecătorul tuturor bolilor

Calendar ortodox 7 februarie 2021. Cine a fost Sfântul Partenie, cel care avea darul de a alunga demonii și a vindeca pe orice om de orice boală. În acest an, pomenirea Sfântului Partenie pică în zi de duminică. Cine a fost acest sfânt și care sunt minunile pe care el le-a făcut.

Calendar ortodox 7 februarie 2021

Duminică, 7 februarie 2021, credincioșii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Partenie. Acesta s-a născut în Melitopole și a trăit în secolul al IV-lea. Fiul lui Hristofor, diaconul bisericii din Melitopole, este înzestrat de Dumnezeu cu darul de a alunga demonii și a vindeca pe om de orice boală. Este hirotonit preot de Preasfințitul Filip, episcopul Melitopoliei și episcop al Lampsacului, de Ahile mitropolitul Cizicului.

Ce minuni a făcut Sfântul Partenie

Se spune că Sfântul Partenie a venit într-una din zile la dânsul un om, având în sine un duh necurat – care de multa vreme locuia intr-insul. Dar apropiindu-se de omul lui Dumnezeu, adica de Partenie, i-a facut plecaciune, iar sfantul, cunoscand ca intr-insul este duhul necurat, nu i-a raspuns; diavolul, tulburandu-se in om, a zis sfantului:

Fiindca am dorit sa te vad, pentru aceea ti-am facut plecaciune, iar tu de ce nu mi-ai raspuns?” Sfantul Partenie i-a zis:

Iata, m-ai vazut”. Diavolul a zis: „Te-am vazut si te-am cunoscut”. Grait-a sfantul: „Daca m-ai vazut si m-ai cunoscut, atunci iesi de la zidirea lui Dumnezeu”. Zis-a lui diavolul: „Rogu-ma tie, nu ma izgoni din lacasul meu, in care de atata timp locuiesc”. Sfantul i-a zis lui: „Iti dau eu un loc unde sa mergi”. Zis-a lui diavolul: „Mi se pare ca imi vei zice sa ma duc in porci”. Grait-a lui sfantul: „Ba nu, iti voi da tie un om, in care intrand sa locuiesti, dar numai din acesta acum sa iesi”. Diavolul, plecandu-se la niste cuvinte ca acestea, cerea sa-si castige fagaduinta de la dansul.

Rugăciunea de duminică te ajută toată săptămâna

Atunci Sfantul Partenie, deschizandu-si gura, a zis: „Iata, eu sunt omul, intra si locuieste in mine”. Iar diavolul, ca de foc arzandu-se, i-a strigat: „Vai mie, in bun vas locuind eu, dupa atata timp ma izgonesti. Mare rau imi vei face de voi intra in tine. Cum voi putea sa intru in casa lui Dumnezeu?” Acestea zicandu-le diavolul, a iesit din om si s-a dus in locuri pustii si neumblate, iar omul acela a ramas sanatos, prin darul lui Hristos si lauda pe Dumnezeu.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Spiritualitate

To Top