Connect with us
Calendar ortodox 8 mai 2021. La mulți ani de Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan

Spiritualitate

Calendar ortodox 8 mai 2021. La mulți ani de Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan

Calendar ortodox 8 mai 2021. Astăzi îl sărbătorim pe Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan și ne amintim de minunea care s-a petrecut la mormântul său. Sfântu Apostol Ioan este cel care la Cina cea de Taină, s-a rezemat pe pieptul Domnului și așa s-a împărtășit din Tainele lui Hristos. Este ucenicul căruia Domnul, când era răstignit pe Cruce, i-a încredințat pe Preacurata Sa Maică. De asemenea, după învierea lui Iisus, Ioan a fost primul apostol care a găsit mormântul gol.

La mulți ani celor care poartă numele Sfântului Ioan

Pe 8 mai Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan, considerat ucenicul pe care îl iubea Iisus. Astăzi sunt sărbătoriți cei care poartă numele acestui mare Sfânt, sau derivate din Ioan. La mulți ani Ioan, Ion, Ioana, Ionuț, Ionela, Oana și așa mai departe. Ei sunt cei care își sărbătoresc pe 8 mai onomastica.

Sfântul Ioan în Calendarul Ortodox din 8 mai

Sfântul Ioan este unul dintre cei 12 Apostoli cei mai apropiați ai Mântuitorului Iisus Hristos. Tot el este cel căruia Iisus, în timp ce era răstignit pe cruce, i-a spus să aibă grijă de mama lui. Așa a și făcut Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan. După ce Maica Domnului nu a mai fost, Sfântul Apostol Ioan a mers la Efes, în Asia, propovăduind credința lui Iisus.

Citește și: Calendar ortodox mai 2021

Minunea de la mormântul Sfântului Apostol Ioan

Pe când era trecut de 100 de ani, Sfântul Apostol Ioan a luat cu el șapte ucenici și le-a poruncit să sape o groapă în formă de cruce. El s-a întins în groapă și le-a cerut să-l acopere cu pământ. Ucenicii s-au conformat, dar după o vreme când credincioșii au deschis mormântul, Sfântul Apostol Ioan nu mai era acolo.

De atunci, în fiecare an, în ziua de 8 mai, la mormântul Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan, se ridică o publere, pe care locuitorii o numesc mână pentru că îi vindecă pe cei bolnavi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top