Connect with us
Când sunt babele în 2021. Ce ți se poate întâmpla dacă nu îți alegi baba

Spiritualitate

Când sunt babele în 2021. Ce ți se poate întâmpla dacă nu îți alegi baba

Babele în 2021, la fel ca în fiecare an, se sărbătoresc în primele 9 zile ale lunii martie. Babele sunt personaje ale mitologiei populare românești, care apar anual la începutul lunii martie, cu scopul de a vesti venirea primăverii. A devenit o tradiție deja ca înainte de 1 martie, fiecare să își aleagă o babă în intervalul 1-9 martie. Din bătrâni se spune că așa cum va fi vremea în ziua aleasă, va fi tot anul pentru cel care și-a ales baba.

Când sunt babele în 2021

În intervalul 1-9 martie sunt babele care vestesc venirea primăverii. Din cele mai vechi timpuri se consideră că în aceste zile Baba Dochia, care aduce iarna, începe să-și dea jos cele 9 cojoace, unul câte unul. Cu cât mai scapă de un cojoc, cu atât vremea devine și mai caldă, până se instalează cu adevărat primăvara.

Potrivit tradiției, primele nouă zile ale lunii martie sunt considerate babe. Este vremea în care fiecare om își alege o babă pentru a afla cum îi va fi sufletul și norocul tot anul. Astfel, zilele luminoase, însorite sunt aducătoare de fericire, noroc și belsug, în timp ce vremea rece, cu ploi și ninsori înseamnă lacrimi, necazuri, sărăcie și neîmpliniri.

Oamenii au mers mai departe cu această poveste și au transformat-o în tradiție. Dacă vrei să știi cum îți va fi anul, alege o babă (o dată din intervalul 1-9 martie) și așteaptă să vezi care sunt previziunile. Babele se aleg între 1-9 martie, la întâmplare, sau în funcție de data nașterii.

Dacă ziua ta de naștere este în acest interval, e foarte simplu să îți alegi astfel baba. Dacă ziua ta de naștere este, de exemplu, 27 mai, baba ta va fi suma dintre 2+7, adică 9 marție.

Ce ți se poate întâmpla dacă nu îți alegi baba

Se spune că cei care nu urmează tradiția și nu își aleg baba de martie vor avea un an plin de ghinioane. Nu le va merge bine în general și nu vor fi fericiți. În plus, dacă nu îți alegi baba, nu vei ști ce se anunță pentru următoarele luni în viața ta.

Conform tradiției, dacă baba ta aduce o zi însorită – vei avea tot anul fericire, noroc și belșug, iar dacă baba ta va fi cu vreme rece și ploi – vei avea un an cu tristețe și lacrimi, necazuri, sărăcie și tot felul de neîmpliniri.

Pentru unii români alegerea babei de martie a devenit o tradiție pe care o respectă cu sfințenie în fiecare an. Mai mult decât atât, cei care își aleg baba așteaptă cu nerăbdare previziunile pentru anul în curs.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top