Connect with us
Cea mai puternică rugăciune de Sfinții 40 de mucenici

Spiritualitate

Cea mai puternică rugăciune de Sfinții 40 de mucenici

În fiecare an, la data de 9 marte, sunt prăznuiți Sfinții 40 de mucenici din Sevasta. În această zi se respectă mai multe tradiții și obiceiuri, în special în zonele rurale. Se pregătesc mucenici și se beau câte 40 de pahare, nu se spală rufe și nu se face treabă în gospodărie. Sărbătoarea este marcată cu cruce neagră în calendarul ortodox.

Cea mai puternică rugăciune de Sfinții 40 de mucenici

Iată una dintre cele mai puternice rugăciuni care se rostește astăzi și te scapă de îngrijorări, vise urâte, farmece și ghinion. Este bine să fie rostită în dimineața și seara de 9 martie, cu toată evlavia.

Veniti, popoare, sa-i cinstim cu evlavie pe Sfintii lui Dumnezeu, pe cei patruzeci de Mucenici din Sevasta, care pentru lupta lor au dobandit cununi luminoase si nestricacioase.

O, voi, care va bucurati de cinstirea intregii Biserici, care ati dobandit de la Dumnezeu darul facerii de minuni prin moastele voastre, fiti ocrotitorii nostri, ai celor ce va cinstim pomenirea.

Rugati-va pentru noi, fericitilor Mucenici, ca sa dobandim tarie in lupta cu patimile, rabdare in indurarea necazurilor, credinta nestramutata in fagaduintele Domnului, smerenie adevarata si mantuirea sufletelor noastre.

Nu ne lasati pe noi sa cadem fara de ridicare in adancul desertaciunii acestei lumi, nu ne lasati sa ni se impietreasca de tot inimile in nepasarea timpului in care traim, nu lasati sa inghete inimile in viforul acestui veac. Zid de aparare sa fiti imprejurul nostru si loc de scapare din cursele vrajmasului.

O, preacinstit Sobor, tamaduieste neputintele noastre, ale credinciosilor slabiti pe cale, ca sa nu ne biruiasca si sa nu ne batjocoreasca necuratul vrajmas, care incearca in tot chipul sa ne abata de la lupta cea mantuitoare.

Voi, Sfintilor Mucenici, care toate le-ati suferit cu imbarbatarea Duhului Sfant, in credinta si rugaciune indelungata, nu incetati sa ne intariti si pe noi, cei ce ne minunam de taria sufletelor voastre strigand Domnului: Slava tie, Dumnezeul nostru, Preasfanta Treime, Cel ce Te proslavesti in sfintii Tai, slava tie!

Citește și: Metrorex cere companiilor din nordul Capitalei să ia măsuri pentru a preveni răspândirea virusului

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Spiritualitate

To Top