Connect with us
Începe postul Paștelui. În ce dată cade Paștele în 2019

Spiritualitate

Începe postul Paștelui. În ce dată cade Paștele în 2019

Postul Paștelui 2019 începe luni, 11 martie, azi fiind Lăsata Secului. Postul Paștelui sau postul mare are loc înaintea Învierii Domnului și este cel mai lung și mai aspru dintre toate cele patru posturi importante.

Anul acesta, Postul Paștelui începe pe 11 martie și se termină pe 27 aprilie. Paștele ortodox va fi sarbatorit de credinciosi pe data de 28 aprilie.

Oamenii mai numesc acest post și Postul Mare. Postul Mare durează patruzeci de zile, la care se adaugă săptămâna Patimilor.

Postul Paștelui 2019 când începe

Motivul principal al postirii în Postul Paștelui era pregătirea catehumenilor care urmau să fie botezați de Paști și să între în biserică. Totuși, Postul Paștelui a devenit absolut firesc o perioadă de pregătire spirituală pentru toți creștinii să sărbătorească Învierea Domnului nostru Iisus Hristos.

Postul Paștelui 2019. Ținând seamănă că Postul Mare aduce aminte de postul celor 40 de zile ținute de Mântuitor înainte de începerea activității Sale mesianice (Luca IV, 1-2) a fost numit și Păresimi. În primele secole se obișnuia să se postească doar în Vinerea Patimilor, sau doar două zile înainte de Paști sau o săptămâna.

Postul Paștelui 2019. Ce nu ai voie să faci în Postul Mare. În Postul Mare crestinii trebuie sa dea dovada de o grija spirituala sporita, prin renuntarea la alimentele de provenienta animalice. Mai mult, acestia trebuie sa se inalte sufleteste prin rugaciune alaturi de fapte bune.

În calendarul bizantin Postul Paștelui incepe in lunea de dupa Duminica izgonirii lui Adam din rai, iar cel latin cu Miercurea Cenusii.

Asa cum bine se stie, postul reprezinta retinerea totala de la anumite alimente si bauturi in scop religios si moral. Mai mult, crestinii trebuie sa se retina de la anumite ganduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele. Acest lucru inseamna ca postul trupesc trebuie insotit de postul sufletesc.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top