Connect with us

Spiritualitate

Lidia Fecioru și Mihai Voropchievici îți dezvăluie ce tradiții si obiceiuri trebuie să respecți de Paște

Lidia Fecioru și Mihai Voropchievici au explicat în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse dela Antena 3, ce tradiții trebuie să respecți de Paște ca să îți meargă bine tot anul.

– Mâine dimineața, la prima oară, cand ne intoarcem de la biserca, pentru cei care au un bolnav acasă, e bine să ducă împreună cu el oua rosii la biserică. Cand se iese cu agheasma, sa ia in mana oul, sa se duca la icoana Maicii Domnului si sa o roage sa mearga acasa cu el sa vindece omul bolnav. Daca acesta  nu pot fi transportat, o poate face cineva pentru el. Se spune: „Maica Domnului, te rog sa mergi cu mine sa-l vindeci pe cutare” si spui numele de botez.Se spune ca chiar dacă nu se vindecă, în acel an nu va muri.

Citește și: Horoscop lunar aprilie 2017 Mihai Voropchievici. Cum va fi luna pentru fiecare zodie

– Trei zile, se mănânca câte o bucățică din mancare sfiintita la biserica. Trebuie să duci la sfințit și niște sare, iar din ea să lași și la biserică.

– Dacă avem copii mici și vrem sa mearga repede, trebuie sa ii punem desculti pe podea de lemn. Îl poți pune și pe un cuțit și să spui: „Cum, e tare otelul, asa sa aiba oasele tari și sa cresti mare si tare”.

– În ziua de Pasti e bine sa te dai in leagan. Se spune ca pe toate cele rele le ia vantul.

– Cand bate clopotul în dimineața de Paște, este un sunet magic. Fetele care nu sunt maritate pot sa il roage pe Dumnezeu sa le aduca un baiat bun.

– În fata icoanei de acasa, se pune un vas mic cu miere. Aprinzi o lumanare si e bine ca ceara sa cada in miere. Aceasta se pune pentru cei care nu mai sunt. A treia zi duci mierea și trei ouă roșii la cimitir . pentru fiecare ou zici Hristos a inviat, spargi oul si il faramitezi pentru pasari. Se spune ca psarile sunt vietatile Domnului si duc vestea in ceruri.

Citește și: Pomul vietii – Menirea in functie de cifra destinului dezvaluita de Mihai Voropchievici

– De Înviere umpli un vas cu apa, pui un ban de argint si un ou rosu. Cand vii de la Biserica, te speli pe față si cu un stergar curat de bumbac sau in îți dai pe fata. Așa o sa fii rosu in obraj ca oul.

– Cei care vor bunăstare în casă, e bine să dea un bănuț de pomană unui sărac în ziua de Paști.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top