Connect with us
Martea Mare. Ce trebuie sa faci in aceasta zi

Spiritualitate

Martea Mare. Ce trebuie sa faci in aceasta zi

Martea Mare este dedicata pildei celor 10 fecioare. Pilda celor 10 fecioare prezinta 10 fecioare: 5 „intelepte” si 5 „neintelepte”. Acestea merg inaintea Domnului Iisus Hristos si se pregatesc pentru nunta. Mirele intarzie si fecioarele adorm, insa la miezul noptii se vesteste sosirea lui.

Cele 10 fecioare neintelepte au candelele aprinse, insa untdelemnul este pe sfarsite asa ca cer imprumut de la celelalte.

Acestea refuza, motivand ca astfel si candelele lor se vor stinge. Fecioarele nebune merg indata sa cumpere untdelemn, insa in tot acest timp soseste mirele care intra la nunta si cele ramane acolo. Fecioarele nebune gasesc usa inchisa si striga „Doamne, Doamne deschide-ne noua”, insa mirele raspunde „Adevarat zic voua: Nu va cunosc pe voi”. Pilda se încheie cu următoarea învățătură: „Privegheați și vă rugați, că nu știți ziua, nici ceasul când vine Fiul Omului”.

Ce trebuie sa faci in Martea Mare

Martea Mare, a doua zi din Saptamana Patimilor, gospodinele se ocupa de curatenia exterioara, se spala geamurile, se curata gradina de uscaturi, iar incepand de acum, barbatii trebuie sa stea pe langa neveste, pentru a le ajuta la treburile gospodaresti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top