Connect with us

Spiritualitate

Miercurea Mare. Ce trebuie sa faci in aceasta zi

In Miercurea Mare se savarseste Taina Sfantului Maslu, amintind de ungerea lui Iisus Hristos cu mir în locuința lui Simeon Leprosul din Betania. Tot in aceasta sfanta zi Iuda a decis sa-l vanda pe Iisus pe 30 de arginti.

Miercurea Mare a fost petrecuta de Mantuitorul Iisus cu Hristos cu prietenii sai. O femeie din casa lui Lazar Il unge cu mir din nard si Mantuitorul ii iarta pacatele femeii. Vazand aceasta uncenicii s-au infuriat si au zis: De ce risipa aceasta? Caci mirul acesta se putea vinde scump, iar banii sa se dea celor saraci.

Citește și: Miercurea Mare. Tradiții și obiceiuri. Ce NU ai voie să faci din această zi

Iisus a raspuns insa cu multa blandete:” Pentru ce faceţi suparare femeii? Caci lucru bun a facut ea fata de mine. Caci pe saraci totdeauna ii aveti cu voi, dar pe Mine nu Ma aveti totdeauna.

Ca ea, turnand mirul acesta pe trupul Meu, a facut-o spre ingroparea Mea. Adevarat zic voua: Oriunde se va propovadui Evanghelia aceasta, in toata lumea, se va spune si ce-a facut ea, spre pomenirea ei.” Iuda, ucenicul lui Hristos, vazand toate cele petrecute se umple de furie si decide sa Il vanda arhiereilor pe numai 30 de arginti. In aceasta zi de miercuri s-au facut primele planuri pentru prinderea si uciderea Lui Iisus.

Ce trebuie sa faci Miercurea Mare

Miercurea Mare este ultima zi cand oamenii mai au voie sa se ocupe de curatenie, daca aceasta nu a fost finalizata pana acum. Seara, toata lumea se indreapta spre biserica, unde are loc o denie speciala, in care este spusa povestea Cinei celei de Taina, tradarea lui Iuda si capturarea lui Iisus de catre soldati.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top