Connect with us
Kvitova a detronat-o pe Simona Halep!

Sport

Kvitova a detronat-o pe Simona Halep!

Pentru Kvitova, meciul câştigat contra Mihaelei Buzărnescu are şi o altă însemnătate. Cehoaica a depăşit-o pe Simona Halep, liderul mondial, la numărul de victorii obţinute în acest sezon.

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu a pierdut, sâmbătă, scor 2-0 la seturi, meciul jucat contra Petrei Kvitova  în semifinalele turneului de la Birmingham (Marea Britanie), dotat cu premii în valoare totală de 936.128 de dolari.

Buzărnescu a fost învinsă cu 6-3, 6-2, după o oră şi 14 minute de joc. În finală, Kvitova va juca împotriva Magdalena Rybarikova (Slovacia, 19 WTA). E a cincea finală din acest an pe care o va juca sportiva din Cehia.

În acest moment, după succesul contra lui Buzărnescu, Kvitova a ajuns la 36 de victorii şi şapte înfrângeri, în timp ce Halep are doar 35 de victorii şi şase înfrângeri.

Mai mult, în acest an Kvitova a câştigat toate finalele pe care le-a jucat, patru la număr. Simona Halep are în palmares două titluri câştigate la simplu în acest sezon: Shenzhen şi Roland Garros.

Pentru calificarea în penultimul act al turneului de la Birmingham, Mihaela Buzărnescu va încasa un cec în valoare de 46.345 de dolari şi 185 de puncte în ierarhia mondială.

Mihaela Buzărnescu, în semifinale la Birmingham, după o victorie cu Elina Svitolina

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului WTA pe iarbă de la Birmingham, dotat cu premii în valoare de 846.000 dolari, după ce a învins-o pe a doua favorită, ucraineanca Elina Svitolina, cu 6-3, 6-2.

Buzărnescu (30 ani, 30 WTA) obţine a doua ei victorie în faţa ucrainencei (23 ani, 5 WTA) în decurs de circa trei săptămâni, după ce pe 1 iunie o învingea cu 6-3, 7-5 în turul al treilea la Roland Garros.
Citește și: Simona Halep cea mai bună jucătoare a lunii mai! Ce mesaj le-a transmis fanilor

Românca a câştigat după o oră şi 12 minute, având 3 aşi, faţă de 2 ai adversarei, care a făcut şi 4 duble greşeli. Buzărnescu nu a pierdut niciodată serviciul, salvând trei mingi de break.

Buzărnescu şi-a asigurat un cec de 46.345 dolari şi 185 de puncte WTA, iar în penultimul act o va înfrunta pe Petra Kvitova, a patra favorită, care a dispus de germanca Julia Goerges (N.5) cu 6-1, 6-4.

În cealaltă semifinală, cehoaica Barbora Strycova, care a profitat de abandonul ucrainencei Lesia Ţurenko, la scorul de 7-5, 3-0, o va întâlni pe Magdalena Rybarikova (Slovacia), victorioasă în faţa slovenei Dalila Jakupovic, cu 6-2, 6-4.

Kvitova (28 ani, 8 WTA) a învins-o pe Buzărnescu recent, în finala turneului de la Praga, cu 4-6, 6-2, 6-3.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top