Connect with us
Vlad Andrei Dâncu si Simona Halep s-au calificat in tururile urmatoare de la US Open

Sport

Vlad Andrei Dâncu si Simona Halep s-au calificat in tururile urmatoare de la US Open

Tenismenul Vlad Andrei Dâncu s-a calificat, luni, în turul doi al probei de simplu juniori de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, scrie news.ro.

Dâncu l-a învins, în runda inaugurală, cu scorul de 4-6, 6-3, 6-4, după o oră şi 42 de minute, pe chinezul Yibing Wu, cap de serie numărul 15.

În turul doi, Vlad Andrei Dâncu îl va întâlni pe învingătorul partidei dintre americanul Patrick Kypson şi japonezul Yuta Kikuchi.

UPDATE: Halep despre victoria cu Navarro:

Sunt mulţumită că am reuşit să joc foarte bine după partida grea din turul anterior

Simona Halep a declarat, luni, că este mulţumită că a reuşit să joace foarte bine în faţa spaniolei Carla Suarez Navarro, în sferturile de finală ale US Open, după partida mai dificilă pe care a avut în turul anterior, cu sportiva ungară Timea Babos.

„Meciul nu a fost uşor pentru mine. Am fost însă agresivă, am luat mingea devreme. Am reuşit să o împing pe adversară în spate, iar acest lucru a fost decisiv. Mereu e ceva ce poţi face mai bine. M-a nemulţumit puţin că mi-a făcut break în setul doi, la 5-3. Dar per total sunt mulţumită, după partida mai grea din turul anterior, am reuşit să joc foarte bine. Nu m-am gândit niciodată la scor, ci doar la faptul că sunt dispusă să fac totul pentru victorie. Acum am motive să zâmbesc, pe durata partidei am fost foarte concentrată”, a declarat românca, în interviul acordat Barbarei Schett de la Eurosport, potrivit paginii de Facebook Simona Halep Band, citata de news.ro.

Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5, s-a calificat a doua oară consecutiv în sferturile de finală ale US Open, după ce a învins-o, luni, cu scorul de 6-2, 7-5, pe spaniola Carla Suarez Navarro, locul 12 WTA şi cap de serie numărul 11.

Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5, s-a calificat a doua oară consecutiv în sferturile de finală ale US Open, după ce a învins-o, luni, cu scorul de 6-2, 7-5, pe spaniola Carla Suarez Navarro, locul 12 WTA şi cap de serie numărul 11.

Meciul dintre Halep şi Navarro a fost unul disputat, cu lungi schimburi de mingi din spatele terenului, cu unghiuri deschise şi finalizări spectaculoase. După o partidă complicată în turul anterior, cu Timea Babos, românca a revenit la evoluţiile entuziasmente de la turneele nord-americane din această vară şi din primele faze ale actualei ediţii a US Open. Halep a jucat inteligent, cu multă răbdare, cu agresivitate, a servit bine şi a lovit mai puternic şi mai precis. Mingile ei au mers în adâncime, foarte aproape de linia de fund a terenului şi către cele laterale. Ţinută departe de zona de confort, Navarro a jucat destul de scurt, ceea ce i-a permis adversarei să finalizeze cu lovituri câştigătoare. Spaniola a stat mult în defensivă, a alergat din greu pentru a se apăra şi a avut puţine oportunităţi de a ataca.

Halep a continuat să se enerveze şi să trântească racheta când a greşit sau când a fost pusă în dficultate de Navarro, furie eliberată care a ajutat-o apoi să câştige puncte. Nu au lipsit nici unele situaţii de blocaj pshic, ea nereuşind să închidă meciul când a servit la 5-4.

Halep a început în forţă şi acest meci, ca toate partidele pe care le-a jucat la actuala ediţiie a Grand Slam-ului de la Flushing Meadows. Ea s-a desprins la 4-0, după break-uri obţinute la debut şi în ghemul al treilea. La 0-4, Navarro a reuşit şi ea două ghemuri, ultimul pe serviciul româncei. Însă finalul setului i-a aparţinut Simonei Halep, care s-a impus cu 6-2, după 46 de minute.

Jucătoarea din Constanţa a reuşit prima break-ul şi în setul secund, la 1-1. Navarro a făcut rebreak şi apoi a ridicat scorul la 3-2. Au urmat trei ghemuri dominate de Halep, care s-a desprins la 5-3. La acest scor, deşi nu era o pauză, Navarro a cerut să meargă de urgenţă la cabine. Spaniola a revenit repede pentru a mai câştiga două ghemuri, egalând la 5, şi pentru a se înclina ulterior, cu 5-7, după o oră şi 38 de minute de la start.

În faza următoare, Halep va evolua cu învingătoarea dintre americanca Serena Williams, locul 1 WTA, şi Iaroslava Şvedova din Kazahstan, locul 52 WTA, a treia partidă de pe terenul central, Arthur Ashe Stadium, după un meci masculin (încheiat deja) şi după unul feminin.

Posibila partidă a Simonei Halep cu Serena Williams ar fi cea de-a noua confruntare între cele două jucătoare. Williams conduce detaşat, scor 7-1, în meciurile directe, cu victorii obţinute în ultimele patru partide. Ultimul meci, singurul din acest an, a avut loc în martie, în sferturi la Indian Wells, iar liderul WTA a câştigat cu 6-4, 6-3.

Calificarea în sferturi este recompensată la US Open cu un premiu de 450.000 de dolari şi cu 430 de puncte WTA.

La ediţia trecută a US Open, Halep s-a atins faza semifinalelor.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top