Connect with us
Rică Răducanu, internat cu coronavirus, a aflat că are o boală care poate duce la moarte subită

Vedete

Rică Răducanu, internat cu coronavirus, a aflat că are o boală care poate duce la moarte subită

Rică Răducanu suferă de o boală care poate duce la moarte subită. Este o problemă de sănătate cu care se confruntă un sfert dintre bărbați. Fostul mare fotbalist este internat în spital, împreună cu soția lui. Ambii au fost diagnosticați cu coronavirus. Pe lângă asta, Rică Răducanu are apnee în somn, ceea ce îi îngreunează starea.

Rică Răducanu are apnee în somn

Rică Răducanu a aflat că are apnee în somn – o problemă de sănătate cu care se confruntă un sfert dintre bărbați. Fostul mare fotbalist este internat la spital, după ce s-a infectat cu coronavirus. Și soția lui a primit același diagnostic, dar a făcut o formă mai gravă a virsului și este internată într-un alt pavilion al unității spitalicești.

Cu această ocazie, Rică Răducanu a aflat că sindromul de apnee în somn după ce a dormit cu un aparat menit să îi monitorizeze somnul din timpul nopții.

„Ăsta e un ecran de 5 minute și în 5 minute dvs. ați avut aici 30 de secunde, aici 20 și aici vreo 10, deci în total hai să numărăm… în 5 minute, dvs. 77 de secunde nu ați respirat!”, i-a explicat medicul lui Rică Răducanu.

Rică Răducanu, internat cu coronavirus, a aflat că are o boală care poate duce la moarte subită

Ce este apneea în somn

Apneea in Somn (SAS) apare când mușchii faringieni din spate și din părțile laterale ale gâtului se relaxează atât de mult, încât atunci când dormi, respirația este blocată pentru câteva momente (de la minim 10 secunde, până la câteva minute).

Sindromul de apnee în somn este frecvent la pacienții de vârstă medie și vârstnici. Potrivit specialiștilor, marea lor majoritate nici măcar nu conștientizează patologia de care suferă. Cei mai mulți pacienți sunt bărbați, fumători care au hipertensiune arterială.

Sindomul de apnee în somn se produce ca urmare a unor cauze: de ordin anatomic (colapsul cailor respiratorii superioare), de ordin neurogenic (sensibilitatea unor chemoreceptori, defecte ale unor tipuri de receptori ce reglează ventilația)

Factorii de risc:

obezitatea
istoric familial
laxitatea tesutului data de inaintarea in varsta
miopatiile
sexul masculin
pacientii ce sufera de insuficienta cardiaca sau care au avut un infarct de miocard in antecedente
Simptomele ce aduc pacientul la medic sunt:

somnolenta pe parcursul zilei
episoade de apnee
durere de cap matinala
respiratie pe gura
crestere in greutate
iritabilitate
depresie
insomnie
disfunctii sexuale

Ce se întâmplă dacă apneea în somn nu este tratată

Sindromul de apnee în somn este o problemă de sănătate care nu trebuie ignorată. Tratarea insuficientă a acestei patologii poate duce la hipertensiune, afecțiuni cardiovasculare, diabet de tip 2, sau chiar accident vascular cerebral.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top