Connect with us
Cele 7 lucruri pe care să nu le faci de Anul Nou dacă vrei să-ţi meargă bine

Stil

Cele 7 lucruri pe care să nu le faci de Anul Nou dacă vrei să-ţi meargă bine

Ziua de Anul Nou este una plină de superstiţii tradiţii şi obiceuri. Încă din cele mai vechi timpuri se spune că dacă vrei să îţi meargă bine în anul în care tocmai ai intrat, să nu faci aceste 7 lucruri!

1. NU LASĂ SĂ TREACĂ PRAGUL CASEI TALE O FEMEIE

Se spune că e bine să-ți treacă primul pragul un bărbat. Acesta aduce bunăstare și voioșie, bucurii din belșug și prosperitate pentru întregul an.

2. NU CONSUMA ALTĂ BĂUTURĂ ALCOOLICĂ ÎN AFARĂ DE VIN

Vinul este asociat cu prosperitatea și sănătatea, așa că dacă vrei să ai un an plin de lucruri bune, bea vin alb. Tradiția spune că cei care varsă vin pe masă, din greșeală, vor fi extrem de norocoși la toate capitolele.

3. NU DORMI PÂNĂ LA APUS PE 1 IANUARIE

Nu ai voie să dormi în prima zi din an deoarece asta înseamnă că tot anul vei fi lipsit de energie, deci lași lenea să se instaleze negreșit.

4. NU ÎNCHIDE UȘA COLINDĂTORILOR

Cei care umblă cu „Plugusorul” îți aduc veselie în casă și spor la muncă, așa că nu face greșeală de a le închide ușă în nas.

5. NU TE CERTA CU NIMENI

Dacă te cerți cu cineva în prima zi din an, așa o vei ține tot anul: în certuri și scandaluri. Ai mare grijă la felul în care te porți cu oamenii din jurul tău.

6. NU TE GÂNDI LA LUCRURI RELE

Felul în care gândești în prima zi din an, de Sfântul Vasile, va determină soartă ta pentru restul lunilor. Este bine să fii pozitiv și încrezător în ziua acestei sărbători.

7. NU FACE MULTĂ TREABĂ DACĂ NU VREI SĂ FII OBOSIT TOT ANUL

Dacă te suprasoliciți și îți dai singur muncă inutilă de făcut de Sfântul Vasile, vei fi istovit tot anul. Fă eforturi, dar cu limită.

Vremea de Anul Nou îţi dezvăluie cum va fi tot anul

Şi în ceea ce priveşte vremea, tradiţia populară are numeroase interpretări. Astfel, conform tradiţiilor, cum e ziua de Anul Nou aşa va fi tot anul: bun sau rău.

De asemenea, credinţa populară spune că, dacă în ziua de Anul Nou e ger mare şi dacă pe zăpadă se văd multe steluţe, e semn că anul ce urmează va fi bun şi vor fi multe cununii.

De asemenea, dacă în ziua de Sfântul Vasile ninge, anul ce urmează va fi unul îmbelşugat, iar dacă este senin şi geros, oamenii vor fi sănătoşi pe parcursul anului.

Totodată, se spune că, dacă noaptea de Anul Nou este „lină şi senină”, este un semn că noul an va fi unul bun.

Citeşte şi: Sfântul Vasile sărbătorit pe 1 ianuarie 2018, Mesaje și urări! SMS-uri si felicitări

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top