Connect with us
frigul

Stil

Frigul te poate afecta mai mult decât crezi

Studiile arată că majoritatea persoanelor suferă de migrene odată cu începerea sezonului rece. Desigur, mulți nu sunt feriți nici în celelalte perioade ale anului, însă în sezonul rece această problemă se resimte mai grav. Odată cu temperaturile scăzute, vine și o scădere a presiunii barometrice, care poate fi atât de intensă încât va conduce la migrene mai dese și mai profunde. Sinusurile pot fi și ele afectate, mai ales la persoanele care au deja probleme respiratorii.

Corpul tău funcționează puțin mai greu atunci când este frig. Organele care au cel mai mult de tras de pe urma frigului sunt inima și plămânii. Sistemul cardiovascular trebuie să funcționeze în parametri normali, așa că inima are mai mult de muncă, fapt care poate conduce la creșterea tensiunii arteriale peste limita normală. La persoanele care au deja probleme cardiace, atunci când este frig, poate apărea fibrilația ventriculară. Aceasta este o problemă gravă, care în cazuri extreme poate conduce la deces.

Frigul îngreunează respirația. Chiar și un minut petrecut în aer foarte rece poate provoca imflamarea căilor respiratorii, fapt care îngreunează respirația și este foarte problematic pentru persoanele care suferă de astm. Totodată, tulburările afective de sezon se datorează în mare parte temperaturilor scăzute. Creierul răspunde la frig cu depresie, instabilitate, nervozitate, iritabilitate și un nivel scăzut de conștiență.

Zilele scurte și reci scad producția de serotonină, care este un hormon al fericirii. Dar asta nu este unica problemă. Acest lucru conduce la apariția depresiei, a oboselii și la schimbarea stărilor de spirit într-un mod ciudat. Totodată, apetitul tău sexual se va reduce considerabil în zilele friguroase și întunecate. Partea bună este că atunci când îți este frig organismul arde mai multe calorii decât în mod normal.

 

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top