Rețetă pentru masa de Paște – Cozonac fără frământare

10.04.2017
Rețetă pentru masa de Paște – Cozonac fără frământare

Pentru gospodinele cu un program încărcat , pregătirile pentru sărbătorile Pascale se pot dovedi a fi o adevărată provocare. După multe ore petrecute la serviciu sau având grijă de copii, multe femei caută rețete pentru masa de Paște ce nu necesita mult timp sau efort.

Huff.ro vă prezintă o rețetă simplă de cozonac, ce nu necesită frământare manuală.

Ingrediente:

– 500 gr. făină;
– 1 pliculeț drojdie;
– 100 ml lapte călduț;
– 1 cană zahăr;
– 8 linguri smântână;
– 8 linguri unt;
– 3 gălbenușuri;
– esențe;
– un praf sare.

Citește și: Reteta de Paste: Pasca fara aluat reteta lui TEO Trandafir

Mod de preparare:

Toate ingredientele se pun în robotul de bucătărie și se mixează bine. În cazul în care compoziția rezultată vi se pare prea moale, puteți adăuga mai multă făină, iar dacă este prea groasă, puneți mai mult lapte.

Aluatul rezultat se pune într-un  lighean și se lasă la crescut într-un loc călduros, până se dublează cantitatea. Apoi, compoziția se răstoarnă pe masa de lucru unsă în prealabil cu ulei și se împarte în două jumătăți egale.

Citește și: Reteta de paste. Drob de miel in foietaj, a la chef Sissoko

Fiecare bucată de aluat se întinde și se umple cu rahat, tăiat cubulețe, nucă sau un amestec de albuș bătut spumă cu cacao și stafide. Se rulează apoi ca o ruladă, se pun în tavă și se lasă la dospit până își dublează volumul.

Cozonacii se ung deasupra cu ou bătut și se presară nucă, mac, susan sau nucă de cocos.Se pun în cuptor la foc potrivit, pentru aproximativ o oră.

după ce se scot din tavă, aceștia trebuie lăsați să se răcească puțin, după care se pot tăia. Poftă bună!