Totul despre vinul albastru electric, licoarea viitorului

21.06.2016
Totul despre vinul albastru electric, licoarea viitorului

Uita de secretele bahice din perioada glorioasa a romanilor! Nici Bacchus nu banuia ca noul trend va fi vinul albastru electric. Nu e nicio gluma! Uita de vinul rosu, alb sau celebrul vin rose. Spaniolii revolutioneaza piata bauturilor alcoolice cu o inventie incredibila.

Un nou sortiment de vin a aparut pe piata: vinul albastru. Acesta e produs de compania spaniola Gik si este munca cercetatorilor de la Universitatea din Tara Bascilor si departamentul de cercetare alimentara al Guvernului Basc.

Vinul este produs din sortimente de struguri rosii si albi care provin din regiunile viticole La Rioja, Zaragoza, Castilla y Leon si Castilla – La Mancha. Multa lume se intreaba de ce din niste struguri rosii si albi rezulta un vin albastru? Se pare ca aceasta culoare provine de la un pigment natural cunoscut sub numele de antociani indigo, extras dintr-o combinatie de membrane de boabe de struguri, noteaza El Mundo.

Ce spune vinul preferat despre tine

Descoperire ULUITOARE: MISTERUL vinului alb

Bautura contine alcool in proportie de 11,5%, iar producatorii il promoveaza intr-un mare stil: „Incercati sa uitati tot ce stiti despre vin. Incercati sa uitati sutele de denumiri de vinuri cunoscute, protejate de origini, standare si exigente si tot ce v-au spus somelierii pana acum”. Vinul albastru electric produs in Tara Bascilor va fi vandut in toata Europa si Statele Unite.

Vinul se vinde deja in Spania, iar producatorii au facut deja un profil al celor care consuma acest vin special: „Poti sa bei vinul si dintr-un pahar de plastic pentru ca nu isi schimba gustul, asa cum o fac celelalte tipuri de vin. Clientii nostri au varste cuprinse intre 18 si 90 de ani, deci il consuma toata lumea.

Dintre ei, 52% sunt barbati, iar orasele in care s-a vandut cel mai bune sunt Madrid si Valencia”, spune Aritz Lopez, unul din artizanii vinului, un tanar de doar 22 de ani care impreuna cu alti tineri inovatori au reusit sa revolutioneze tot ce se stia despre bauturile alcoolice de pana acum.

„Am descoperit ca pielita strugurilor contine un pigment organic de culoare albastruie. Folosim acest pigment denumit indigotina (n. r.: de la culoare indigo) pentru a da o nuanta de albastru licorii. Ne-am gandit sa cream ceva dificil pentru industrie, sa revolutionam piata, iar vinul este una din bauturile cel mai greu de baut pentru ca trebuie respectate o serie de reguli”, mai spune Lopez.