Connect with us
45 de minute de sport și nutriție, înainte de ore. Ce îi așteaptă pe elevii din România

Educatie

45 de minute de sport și nutriție, înainte de ore. Ce îi așteaptă pe elevii din România

Sport și nutriție în fiecare zi, câte 45 de minute, înainte de începerea orelor de curs. Aceasta este propunerea noului ministru al Sporturilor pentru elevii din România. Carol Eduard Novak, noul ministru al Tineretului și Sporturilor spune că fiecare copil din țara noastră trebuie să știe să înoate și să patineze. Ce schimbări propune acesta în Învățământul din România.

45 de minute de sport și nutriție, înainte de ore

Noul ministru al Tineretului și Sporturilor vine cu idei îndrăznește pentru cum ar trebui să se desfășoare orele pentru elevii din țara noastră. Carol Eduard Novak este de părere că totul trebuie să plece de la sport și s-a gândit la o altă modalitate de a face educație fizică în instituțiile de învățământ.

El a spus că elevii ar trebui să înceapă fiecare zi de școală cu 45 de minute de sport și nutriție. Sistemul educațional trebuie implicat în sport, spune ministrul Sportului și că fiecare elev trebuie să știe să înoate și să patineze.

„Îmi doresc ca fiecare copil să știe să înoate, să patineze. Minim. Și trebuie implicat sistemul educațional în sport. Haide să găsim altă formulă de educație fizică, 45 de minute de stretching plus nutriție. Eu aș pune prima oră să începem de aici, prima oră în fiecare zi 45 de minute de gimnastică și nutriție, după aceea suntem fresh, putem să începem să învățăm”, a declarat la Digi 24, noul ministru al Sportului.

Carol Eduard Novak este un ciclist paralimpic rutier și de pistă, de etnie maghiară din România. El a câștigat prima medalie pentru România la Jocurile Paralimpice, dar și prima medalie de aur, în cadrul ediției din 2012 de la Londra.

A suferit un accident rutier în 1996, în urma căruia i-a fost amputat piciorul drept. Din 2013 este președintele Federației Române de Ciclism. Începând cu 23 decembrie 2020 este ministrul Tineretului și Sportului, în guvernul Cîțu.

Eduard Novak a declarat că nu va renunța la activitatea sportivă în timpul mandatului de ministru. Mai mult decât atât, el vrea să participe la jocurile olimpice de la Tokyo din 2021. Ar fi a treia încercare de a ajunge să concureze la această competiție de mare anvergură.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top