Connect with us
Anunț de ultimă oră! Creșele și afterschool-urile nu se închid

Educatie

Anunț de ultimă oră! Creșele și afterschool-urile nu se închid

Situația din România este din ce în ce mai dificilă. Pandemia de coronavirus continuă să fie o amenințare pentru oameni și nu sunt semne care să arate că lucrurile vor reveni la normal prea curând. În București, situația a scăpat de sub control, iar rata de incidență a depășit pragul de 3 la mia de locuitori, motiv pentru care au fost adoptate mai multe măsuri suplimentare pentru a preveni infectarea cu noul virus. Printre acestea se număra și închiderea școlilor. Conform unor noi declarații, creșele și afterschool-urile nu se închid începând de marți, 20 octombrie.

Creșele și afterschool-urile rămân deschise

Consiliul Municipal pentru Situații de Urgență a adoptat mai multe măsuri de prevenire a îmbolnăvirii cu noul virus, având în vedere că situația este din ce în ce mai gravă în București, iar rata de incidență a ajuns la 3,19 pe mia de locuitori. Printre cele mai importante măsuri care intră în vigoare la 20 octombrie, ora 20.00, se numără și faptul că masca de protecție va fi obligatorie și în spațiile publice deschise, iar școlile vor trece exclusiv în regim online.

Cu toate acestea, Prefectura Capitalei a transmis luni seara o nouă decizie a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, prin care se corectează unele prevederi din hotărârea transmisă în cursul zilei. Astfel, conform noilor decizii, creșele și afterschool-urile rămân deschise, iar universitățile, care se bucură de autonomie, sunt scoase și ele de pe lista instituțiilor care trec la învățământul exclusiv online.

De altfel, purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Capitalei, Mariana Țipișcă, a explicat că a fost făcută o eroare, iar activitatea  creșelor și afterschoolurilor nu este controlată de Ministerul Educației, motiv pentru care acestea decid singure cum își vor desfășura cursurile de acum înainte, deși Capitala a atins un prag critic al îmbolnăvirilor. Și premierul Ludovic Orban a explicat că reglementările referitoare la rata de infecţii nu privesc şi activitatea creşelor şi a after school-urilor.

„Se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față, din creșe, ciclul gimnazial, preuniversitar și universitar cursurile desfășurându-se online (Scenariul 3).”, scrie în Document.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top