Connect with us
Anunț important din partea ministrului Sănătății! Ce elevi vor putea alege școala online după 8 februarie

Educatie

Anunț important din partea ministrului Sănătății! Ce elevi vor putea alege școala online după 8 februarie

Pandemia continuă să provoace probleme în toate planurile, însă unul dintre cele mai afectate domenii este educația, care a trecut prin multe schimbări. În urma ultimelor discuții, specialiștii au decis ca deschiderea școlilor să aibă loc la data de 8 februarie, după ce vor fi adoptate mai multe măsuri de prevenire a răspândirii virusului. Totuși, unii elevi vor putea alege să continue școala în mediul online, dacă se află în anumite situații dificile.

Elevii care vor putea continua școala online

Școala online se va încheia pentru mai mulți elevi în data de 8 februarie. Președintele a anunțat că elevii vor reveni în bănci la această dată, însă decizia finală va fi stabilită mai aproape de acest termen, respectiv pe 2 februarie, pentru a vedea în ce fel evoluează pandemia până atunci.

„Începând din semestrul II, adică după vacanța de o săptămână care urmează la începutul februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul II, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta, evident, în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile în ultimele săptămâni.”, a declarat Iohannis.

Elevii vor merge la școală după modul în care evoluează pandemia în localitatea de unde provin și unde se află școala. Dacă e vorba de scenariul verde, toți elevii vor merge la școală. Dacă localitatea se află în scenariul galben, merg la școală copiii de grădiniță, clasele I-IV, VIII și XII, în timp ce ceilalți elevi vor continua să ia parte la orele online. În cazul scenariului roșu, niciun elev nu va merge fizic la școală.

Elevii cu bunici vor face ore online

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că se va renunța la sistemul hibrid, pentru că nu dă randament și profesorilor le este dificil să predea același material atât fizic, cât și online.

Având în vedere că riscul este încă unul mare, ministrul a explicat că au fost luate în calcul mai multe situații. Astfel, dacă unii elevi provin din familii numeroase, unde se află și vârstnici și persoane care fac parte din categoria de risc, aceștia vor putea alege să facă orele online, până când toți cei din familie vor fi imunizați, iar riscurile vor fi diminuate.

„Aceste situații, certificate medical, direct sau indirect – direct prin contraindicațiile ale copilului sau indirect prin contraindicații ale membrilor familiei cu care locuiește – dacă vor fi certificate medical, va trebui să găsim înțelegere în școală pentru aceste situații. Vedeți, această perioadă ne-a obligat să găsim tot felul de soluții la probleme cu care nu ne-am mai confruntat, deci va trebui să ne aplecăm cu maximă atenție și asupra acestei probleme.”, a spus Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top