Connect with us
Conflict verbal între vloggerul Selly și fostul ministrul al Educației

Educatie

Conflict verbal între vloggerul Selly și fostul ministru al Educației

Conflict verbal între vloggerul Selly și fostul ministrul al Educației. Un subiect despre care s-a tot discutat zilele acestea, atât în online cât și în offline. După ce a terminat cele 12 clase și a dat Bacalaureatul, vloggerul Selly a întregistrat un video în care vorbește despre hibele educației din România. În stilul caracteristic, tânărul s-a adresat atât celor de vârsta lui, cât și celor cu putere de decizie din România. Abordarea lui a stârnit și critici, unul dintre ei fiind fostul ministru al Educației.

Conflict verbal între vloggerul Selly și fostul ministru al Educației

Pe scurt, Selly a scris că educația din România pregătește elevii pentru trecut, și nu pentru viitor.

După videoul postat pe Youtube, în care Selly se ia la trântă cu sistemul educațional din România, au apărut și primii critici. Unul dintre ei este Daniel Funeriu, fost ministru al Educației. Acesta a scris pe pagina personală de Facebook părerea sa despre vlogger și tot ce a comentat el în spațiul public.

„Cum adică «școala de azi te pregătește pentru 1900 nu pentru 2020»? S-a schimbat teorema lui Pitagora și eu nu știu? A schimbat tik-tok derivata lui X pătrat și nu ne-a spus? Deschid cartea de chimie și văd acolo chimie organică, ADN și proteine, înțelese în ultimii 50 de ani, nu teoria flogisticului sau alchimie. (…)

Văd răsmeriță că nu se face educație financiară și conduită preventivă. (…) Conduita preventivă (a mașinii, nu a skate-ului) se învață la școala de șoferi, nu la ciclul primar. Iar însușirea ei e mai probabil să fie făcută de un tânăr care a învățat la școală disciplina decât de o maimuță încălțată și needucată cu figuri în cap (…)” a spus Daniel Funeriu.

Replica vloggerului pentru fostul ministru al Educației

Imediat după ce a văzut mesajul postat de către Funeriu, Selly a venit cu o replică. Acesta a declarat că Funeriu e praf la capitolul insulte, așa cum a fost și ca ministru al Educației.

„Un fost ministrul al Educației a zis că ar fi o idee bună să mă numească maimuță încălțată cu figuri în cap. O insultă de-a dreptul devastatoare. Nu știu cum mai am tupeul să ies din casă după ce a zis acest Funeriu despre mine. Sigur, aș putea să petrec următoarele 15 minute din acest clip explicându-vă că, după ce că e praf la capitolul insulte, Funeriu a fost praf și ca ministru al Educației, dar chiar aș vrea ca acest videoclip să se concentreze pe soluții reale care ar putea funcționa ca să schimbe actualul sistem de învățământ, nu pe un tip care nu e în stare să facă declarații dacă nu-i șoptește cineva.

E ironic faptul că omul ăsta, fost ministru al Educației, este cel care a introdus camerele de luat vederi la bacalaureat ca să nu se mai șoptească răspunsurile” a fost replica lui Selly.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

3 Comments

3 Comments

  1. :)

    2020-07-10T20:13:40+03:00 at 20:13

    „E ironic faptul că omul ăsta, fost ministru al Educației, este cel care a introdus camerele de luat vederi la bacalaureat ca să nu se mai șoptească răspunsurile” – unde este ironia? Are dreptate Daniel Funeriu, ai trecut prin scola ca gasca prin apa.

    • osanul

      2020-07-11T13:15:21+03:00 at 13:15

      idiotule ,selly se referea ca un consilier a lui Funeriu i soptea ce sa-i spuna la un reporter aici este ironia ca el nu era in stare sa faca o conversatie doar sa-i sopteasca alticneva esti varza la fel ca funeriu

  2. anonim

    2020-07-10T16:25:46+03:00 at 16:25

    remarca lui Funeriu e KO din start!

    …nu inteleg de unde scoateti titlurile astea „Selly îl face praf pe fostul ministru Educației. Ce a putut să spună la adresa lui”. A spus fix atat cat putea sa spuna un mucea cultivat si intretinut de marea noastra putere in stat, numita media…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top