Connect with us
Bani de la Guvern. Românii care vor primi câte 100 de lei pe oră

Educatie

Bani de la Guvern. Românii care vor primi câte 100 de lei pe oră

Se dau bani de la Guvernul României pentru o anumită categorie de români. Este vorba despre profesorii care sunt dispuși să recupereze cu elevii materia pierdută în timpul în care școala s-a desfășurat online. Fiecare cadru didactic va primi 100 de lei pentru o oră în care a prestat activități remediale.

Bani de la Guvern pentru profesori

Ministrul Educației a anunțat că profesorii care vor presta activități de recuperare a materiei vor primi bani de la Guvernul României. Este vorba despre suma de 100 de lei pe oră pentru activitățile desfășurate în cadrul proiectului național pilot denumit generic Școală după școală. În acest sens a fost emis ordinul pentru completarea normelor metodologice de aplicare a acestui program pentru elevii până la clasa a VIII-a inclusiv.

„Activităţile de învăţare remedială desfăşurate în cadrul programului naţional pilot de tip „Şcoală după şcoală”, prestate de cadrele didactice, sunt remunerate cu suma de 100 lei/ oră – tarif brut”, se arată în ordin.

Peste 225.000 de elevi au fost înscrişi pentru participarea la orele de recuperare a materiei. Acestea se vor putea organiza în forma fizică în toate şcolile din localităţile în care rata de incidenţă COVID-19 este mai mică de 6 la mie. Până acum, dacă localitatea era în scenariul roșu, elevii învățau exclusiv online, dar de acum înainte prezența poate fi fizică până la atingerea indicelui de 6 la mie. Atunci școala se mută în mediul online.

„Este permis accesul elevilor în cadrul programului naţional de recuperare, orele remediale, indiferent de scenariu, indiferent de clasă, este permisă prezenţa fizică. Acesta este un lucru absolut esenţial, pentru că aşa cum am spus, ceea ce s-a pierdut din cauza predării online nu poate fi recuperat tot prin predare online, este nevoie de prezenţă fizică”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, la postul Antena 3.

Bucureștiul intră de luni, 8 martie, în scenariul roșu, după ce a depășit indicele de infectare de 3 raportat la mia de locuitori. Și Timișoara intră în scenariul roșu, fiind primul mare oraș din țară în care autoritățile iau această decizie. Pe lângă orașul Timișoara, mai intră în același scenariu alte patru localități, după cum urmează: Giroc, Ghiroda, Moșnița Nouă și Dumbrăvița.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top